Každoročně se pak potýkáme s nedostatkem a špatnou kvalitou vody.

V příštím volebním období bychom chtěli zažádat o finance na tuto stavbu, investice by se měla pohybovat kolem 12 milionů korun.

V současné době ale také pracujeme na opravách místní hasičské zbrojnice. Byla již zahájena první etapa, v které se opraví první podlaží, to bude sloužit zejména místním hasičům a zčásti také jako sklad pro obec. V další fázi máme v plánu realizovat další opravy v podkroví budovy.

Ta by měla sloužit jako penzion pro turisty. Vše ale bude záležet na tom, zda nám bude na tuto investici přidělena dotace. V případě že ano, budeme pokračovat druhou fází. Rekonstrukce hasičské zbrojnice by se měla pohybovat kolem tří milionů.

I když jsme malá obec, snažíme se tu věnovat kultuře a udržet tak tradici přírodního divadla. Pořádáme tu každoročně přehlídku divadel pod názvem Divadelní pohoda, letos se uskutečnil sedmý ročník. Chceme, aby se tu divadlo nadále rozvíjelo, proto plánujeme do budoucna společně s Besedou Val přestavbu správní budovy v areálu přírodního divadla. Mladí si mohou u nás zatancovat také na diskotékách, pomocí vstupného návštěvníci přispějí na činnost spolku florbalistů z Dobrušky. ⋌(star)

Rubriku „Co je nového, pane starosto?“ přinášíme pravidelně každý týden v úterním vydání. Pořadí oslovovaných starostů a starostek je abecední podle názvu obce. Mohou ale nastat i výjimky.