VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoční menu trochu jinak podle mistra kuchaře

Rychnovsko - Netradiční hostinu si pro vás připravil Robert Johanides, kuchař z čestické hospody.

21.12.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Shutterstock

Rybí krémová polévka s krutony

1 kapr, divoké koření, sůl, bílý pepř, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 1/2 másla, hladká mouka, 0,5 dcl bílého vína, muškátový oříšek, smetana, petrželka, rohlíky

Nejdříve kapra vykucháme. Oddělíme hlavu a ocas a vykostíme. Dáme vařit hlavu, odříznuté ploutve a kostru. Po sebrání pěny přidáme koření a sůl. Mezitím si na polovině másla orestujeme nastrouhanou zeleninu. Na zbylém spolu s moukou uděláme zásmažku, kterou zalijeme vývarem z hlavy a kostí. Přidáme bílé víno ,zeleninu a krátce povaříme. Ke konci přidáme muškátový oříšek, smetanu a podle chuti sůl a pepř. Na závěr dáme orestované mlíčí nebo jikry a obrané maso z hlavy a kostry. Jako krutony nakrájíme rohlík na kolečka, dáme na plech, posypeme nastouhaným sýrem a krátce rozpečeme. Krutony zdobíme hotovou polévku spolu se zelenou petrželkou.

Provensálský kapr

filety z kapra, 2 vejce, 5 lžic strouhanky, 10 dkg eidam, rozmarýn, tymián, bazalka, vegeta, pepř, smetana, kari koření a citron

Filety z kapra nakrájíme na porce a pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout. Zatím si smícháme vejce, strouhanku, bylinky a koření, smetanu, nastrouhaný sýr a vegetu. Filety rozložíme na plech, posolíme a na ně dáme tuto směs. Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Sváteční tvarohové knedlíky

1/4 másla, 2 polotučné tvarohy, hořká čokoláda, 2 vejce, pomerančová kůra + šťáva z 1/2 pomeranče, citronová kůra + šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce cukru krupice, 2 - 3 hrsti strouhanky, špetka soli

Na obalení: strouhanka, 2 lžíce cukru, 1/2 másla, 1/2 kávové lžičky skořice

Z tvarohu, rozpuštěného másla, vajec, kůry, šťávy, cukru a strouhanky připravíme těsto. Mělo by být tužší. Těsto necháme odpočinout. Na pánvi rozpustíme máslo, kde orestujeme strouhanku z cukrem a skořicí dozlatova. Z připraveného těsta uděláme kuličky, do kterých vmáčkneme kostičku čokolády a zakoulíme.Vaříme ve vroucí vodě 10 min. Knedlíky pak rovnou obalíme v připravené směsi strouhanky a posypeme na talíři moučkovým cukrem a strouhanou čokoládou.

21.12.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pěstujeme olivy

TRIUMF. Dominik Chlupáč si nejlépe poradil s nástrahami horské časovky a radoval se z nového rekordu.

Dominik Chlupáč vylepšil o tři vteřiny traťový rekord „Luisy“

Do říjnových sněmovních voleb půjde 22 stran a hnutí

Královéhradecko - V říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR budou voliči v hradeckém kraji vybírat z 22 politických stran a hnutí. Oproti volbám v roce 2013 je to o čtyři subjekty více.

„Ahoj, jsem Svatava a jsem blázen... blázen do jídla...“

Královéhradecko - Svatava Vašková patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné české foodblogerky. Sama o sobě říká: „Nemám ambici ohromovat vysokou kulinařinou či cukrařinou, na to nemám schopnosti, čas ani prostředky. Ráda bych, aby můj blog především inspiroval…“ Dlužno říct, že se jí to daří. Přesvědčit se můžete sami nejen v našem rozhovoru, ale i na webu Coolinarka.cz.

Rychnov přivezl z trávníku favorita bonusový bod

Rychnovsko - Úvodním kolem byl o víkendu rozehrán fotbalový Krajský přebor mužů. Zástupci našeho okresu mezi krajskou elitou cestovali za svými soupeři na Náchodsko.

Za útok na strážníka mu hrozí čtyři roky

Rychnov nad Kněžnou - Až čtyři roky vězení hrozí 34letému muži za napadení městského strážníka.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení