Jsou modernější a hlavně přehlednější. Každý na nich najde nejdůležitější kontakty nejen na městský úřad, ale také aktuality a kulturní program. Samozřejmostí je i elektronická úřední deska.

Vamberk není jediným městem v okrese, které v poslední době vylepšilo svou webovou prezentaci. Poměrně nedávno tak učinil i Kostelec nad Orlicí a Rychnov nad Kněžnou. Moderní internetové stránky má ale také Opočno, Dobruška, Rokytnice v Orlických horách a Borohrádek. Rychnovské internetové stránky dokonce byly nedávno oceněny. Městský web obsadil druhé místo v kraji v soutěži Zlatý erb.

Jednalo se o osmnáctý ročník soutěže, ve které hodnotí vybraní odborníci kvalitu, přehlednost a použitelnost internetových stránek měst a obcí a elektronických služeb pro veřejnost. Hodnotí se zejména obsah povinných informací, úřední desky, doporučených a doplňkových informací, dále ovládání webu, navigace a přehlednost stránek či výtvarné zpracování. Rychnov se dlouhodobě umísťuje na předních pozicích.
Ne všechna města však svou webovou prezentaci zlepšují – delší dobu se nic nezměnilo naopak na webu Týniště nad Orlicí. Vše podstatné je na nich však k nalezení.