O postup do krajského kola v „klání na čtverečkovaném papíře" se utkalo třiadvacet týmů. Akce se konala na Gymnáziu Františka Martina Pelcla v Rychnově nad Kněžnou. Bojovalo se o dvě postupová místa v Rychnově nad Kněžnou. Místní nenechali nic náhodě a obsadili první příčky turnaje.

Hned od začátku bylo jasné, že ačkoliv je jen jedenáct týmů, bude turnaj velice zajímavý. Svědčil o tom výsledek jediné dvoučlenné skupiny, kde šlo jen o pořadí. Team a Lhoťáci totiž uhráli remízu, a tak muselo dojít k prvnímu rozstřelu turnaje, který vyhrál zástupce Teamu.

Mezitím se jedna ze soutěžících začala rozplývat nad tím, jak je její malý soupeř roztomilý a že ho přeci nemůže porazit. Po základních skupinách nás museli opustit BIGBRAINI, Vlci a Sotonáši. Ve skupině B rozhodoval o pořadí počet bodů z duelů, o 2 body tedy skupinu vyhrál tým Homolice.
V prvním kole pavouka zvítězily všechny tři domácí týmy následovány Petkou také z Rychnova.

Nyní bohužel musela jedna členka týmu ŠQOŘI odejít a její tým, možná i díky vědomí že prohrávají 4:0, prohrál s týmem XOXOXO 18:2. V druhém zápase došlo, po menších neshodách ohledně limitu na hru, k rozstřelu, v němž zvítězil zástupce týmu Petka nad Homolicemi. Ve finále upět ukázali svou převahu domácí XOXOXO, kteří měli nejhorší výsledek 16:4 a dokázali tak vyhrát celý turnaj.
1. místo XOXOXO (Gymnázium Františka Martina Pelcla, Rychnov nad Kněžnou) ve složení: Michal Jireš, Jan Vaník, Jiří Kukla, Jan Bechný, Oldřich Fajfr
2. místo Petka (VOŠ a SPŠ Rychnov nad Kněžnou) ve složení: Jirka Vencl, Daniel Schweidler, Patrik Hadrbolec, Adéla Seidelmannová, František Velič
3. místo Homolice ( Gymnázium Františka Martina Pelcla, Rychnov nad Kněžnou) ve složení: Radek Ševčík, Tomáš Locker, David Pokorný, Jiří Stibral, David Csibri. Celkem ve více než stovce turnajů v pIšQworkách bude až do 14. listopadu poměřovat síly rekordních 1248 přihlášených týmů.

Následovat budou krajská kola, z nichž vzejdou finalisté, kteří se utkají ve finále v pátek 28. listopadu na Masarykově univerzitě v Brně.
Hlavním pořadatelem soutěže pIšQworky je občanské sdružení Student Cyber Games. Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a všech krajů České republiky.Podrobnější informace o soutěži naleznete na webu soutěže www.pisqworky.cz, kde najdete kromě jiného také pravidla pIšQworek.