Letos v lednu jsem byl na operaci s kolenem v Ústí nad Orlicí. Posléze mi ošetřující lékař naordinoval injekce Symodrome forte, které se přímo aplikují do postiženého kolena. Jednu jsem obdržel hned a ostatní dvě jsem dostal s sebou, abych je přivezl na další aplikaci za čtrnáct dní. Není to zrovna levná záležitost, jen můj doplatek činil cca 1500 korun.

Při vystupování z auta v Rychnově nad Kněžnou jsem si při oblékání bundy položil krabičky s injekcemi na střechu vozu a manželka s autem odjela. Moje roztržitost a blbost. Na ztrátu jsem přišel až o hodně později, když jsem injekce začal hledat.

Přemýšlel jsem, co bych udělal na místě nálezce takového balíčku. Asi bych jej odevzdal na městskou policii, která je na ztráty a nálezy určena. Volal jsem tam a bohužel nic. Místo, kde jsem injekce ztratil, bylo na parkovišti pod Starým náměstím, a tak jsem uvažoval, že bych je odevzdal do nejbližší lékárny.
Navštívil jsem lékárnu Dr. Max na Starém náměstí. A hned napoprvé trefa! Ano, byl tady nějaký ochotný pán, který nalezl dvě injekce. Tvrdil, že ví, že jsou dost speciální a drahé. Svitla mi naděje. Bohužel jen na chvilku. „Poslali jsme ho pryč, ať je odevzdá tam, kde byly prodány." (poznámka: koupil jsem je v Ústí nad Orlicí) „Prosím, máte alespoň na toho pána spojení?" Odpověď mě šokovala: „Ne. My u nás tyto injekce neprodáváme, tak proč bychom se o to zajímali." Zářný „profesionální" přístup lékárníků – obchodníků. Když z toho nemáme zisk, tak co je nám po tom.

Zklamaný jsem odcházel z lékárny a jako výsměch mi u východu z lékárny nabízeli kartičku výhod pro lékárny Dr. Max. Pěkně děkuji.
Ještě jsem nehodil flintu do žita a vyrazil do další nejbližší lékárny U Sv. Havla ve Svatohavelské ulici. Třeba to ten poctivý nálezce nevzdal. A další trefa! No, nebudu se opakovat, protože výsledek byl úplně stejný. Zase ho poslali pryč, aniž by si pro každý případ poznamenali na něho spojení.
Další lékárny jsem obvolal a tam už se poctivý nálezce neobjevil. Nedivím se mu, po takovém přístupu „zdravotníků" skončily injekce asi někde v koši. Nové injekce mi pojišťovna na stejnou diagnózu neproplatí.
Závěrem: mám radost, že se ještě najdou poctiví nálezci. A tyto dvě lékárny ? Vždy je to jen v lidech. Asi mají nařízeno PRODÁVAT. A zásady léčit a pomáhat se někam vytratily…

Jiří Brandejs
Rychnov nad Kněžnou
Vzkaz pro nálezce: Prosím, odevzdejte injekce do redakce Rychnovského deníku.