Sobotním dnem zde vypukl již sedmý ročník koštování slivovic a dalších ovocných destilátů.

Návštěvníci měli možnost na této zajímavé akci ochutnat celkem dvaadvacet druhů pálenek s obsahem alkoholu padesát procent.
Koštování alkoholu mělo velký úspěch, do Brumbárova dorazila spousta návštěvníků z blízkého okolí. Každý příchozí mohl ochutnat všechny vzorky a následně ohodnotit chuť, vůni, ale i celkový dojem. Vše se konalo pod vedením dobrovolných hasičů a místních obyvatel.

„Je hodně těžké vybrat, který vzorek je opravdu ten nejlepší. Hodnotí se hlavně chuť, vůně, pachy a celkový dojem. Nepatřím mezi odborníky, ale jsem rád, že se mohu vždy zúčastnit a ohodnotit, co mi opravdu chutná," prozradil starosta Krchleb Josef Myšák.

Každý, kdo do Brumbárova dorazí, je vlastně samotnou porotou. Všichni příchozí dostanou papír, na kterém hodnotí vzorky. Při degustaci se dělají pauzy a jak potvrdil i sám pan starosta, ochutná se opravdu jen kapička, jinak by nebylo možné tolik vzorků zvládnout.
Letos se na stupně vítězů postavila Zuzana Čížková z Krchleb, která zvítězila se svou hruškovicí. Na druhém místě byl Václav Michalec z Krchleb se slivovicí a třetí místo získala opět slivovice – tentokrát od Romana Benďáka z Divce.

Tato zajímavá akce se v Krchlebech konala již posedmé, organizátoři byli spokojeni s účastí, proto počítají s tím, že se v příštím roce bude soutěžit znovu. Akce tu má již zavedenou tradici.