„Nejsem velký sportovní fanda, ale když už je to takhle velká akce, pak si na sebe vezmu slovenský dres a vyrazím do hospody, kde fandím s plných plic," říká nadšeně jednačtyřicetiletý muž, který svým srdcem navždy zůstane Slovákem, přestože již dvacet let žije v Čechách. „Dobruška je krásná a mám to tady rád. Ale Slovákem budu napořád. Takže i teď nám budu fandit. Chystáme se na oslavu, kde budeme opékat maso a určitě bude zapnutá i televize. Zase na sebe obléknu slovenský dres a budu zdravě provokovat," směje se Ján Baďo.

Byť je český tým papírově favoritem, věří, že šanci vyhrát mají Slováci vždycky. „Nikdy nemůžete předvídat, co se stane. Já to mám ještě tak, že dokud vyhráváme, fandím nám, ale když už je bohužel jasné, že prohrajeme, pak fandím Čechům," dodává.

Že bude dnešní duel ostře sledovaný předpokládají i hospody a restaurace na Rychnovsku. Nikde velkoplošnou projekci nechystají, ale minimálně jako kulisa poběží hokej snad všude.

Rozhodně ve velkém se chystají pojmout semifinálový večer v dobrušském Sportbar Gullit. „Už na čtvrtfinále bylo plno a v sobotu počítám s tím, že udělám ještě něco venku, kam přidám další televizi. Věřím tomu, že zápas je atraktivní a že lidé přijdou. Ještě asi vymyslím nějaké třeba tipovací soutěže," prozradil majitel Milan Petřík.