Langr čelil obvinění z napadení své manželky a tchyně. Podle znaleckého posudku, který si nechal vyšetřovací orgán vypracovat, nebyly shledány důvody, jež by směřovaly k zahájení trestního stíhání.

Podezření z trestného činu týrání osoby ve společném obydlí tak nebylo potvrzeno.

„Policie se zaobírala především tím, jestli napadená, která případ nahlásila, netrpí syndromem týrané osoby. Odborný znalecký posudek toto nepotvrdil. Událost se stala, ale k vzájemným konfliktům přispěly všechny strany," uvedla krajská mluvčí policie ČR Ivana Ježková.

Kostelecký místostarosta se tak vyhne zahájení vyšetřování a dalším vyšetřovacím fázím. V neposlední řadě pak soudu. Případ byl policií postoupen jinam – místostarostovou kauzou se nyní zabývá přestupková komise města Kostelec nad Orlicí.

Mediálně sledovaná kauza místostarosty Kostelce Tomáš Langra, která rozvířila debaty a vášně nejen v Kostelci, se pomalu uzavírá. O několik měsíců dříve bylo na současného místostarostu podáno trestní oznámení. Údajně měl napadnout svou manželku a tchyni. Policie se případem zabývala a na základě odborných posudků dospěla k tomu, že trestný čin spáchán nebyl.

Místostarosta tak nebude muset čelit stíhání. Ovšem, i přestože policie nevyhodnotila jednání jako trestné, uznala, že ke konfliktu opravdu došlo. Případ tak bude v další fázi projednávat přestupková komise města Kostelce nad Orlicí.

„V současné chvíli vyzvala komise zainteresované strany, jestli chtějí případ projednávat. Čeká se tedy až se vyjádří. Pak budou následovat další kroky," uvedl člen komise Jaroslav Kovaříček. O tom, co s případem dále kostelecká přestupková komise provede, se rozhodne v nejbližších dnech, kdy by měla zasedat. Rychnovský deník o tom bude informovat.