Starostové největších měst v okrese budou volební víkend trávit porůznu. Obavy či napětí však podle jejich slov necítí. Shodně tvrdí, že udělali maximum a teď už si jen počkají, jak volby dopadnou a jaká bude volební účast. „Doufám, že volit přijde co nejvíce lidí," tvrdí starosta Opočna Štěpán Jelínek. Je prý rád, že jsou volby už konečně tady. „V posledních dnech se už ve městě děly věci, které přesahují všechny hranice," prozradil s tím, že průběh voleb bude spolu s členy své kandidátky v sobotu odpoledne sledovat v jedné z místních restaurací.

Podobně to má i starosta Dobrušky Petr Tojnar. „Sejdeme se společně s ostatními z kandidátky. Dámy přinesou něco dobrého. Nervózní nejsem, zažívám to již potřetí," poznamenal. V poklidu bude volby sledovat i starosta Kostelce nad Orlicí Jiří Bartoš. „V sobotu mám volno, neděli strávím sportem. Je jasné, že volební výsledky budu průběžně sledovat, ale nervy nemám," prozradil.

Obavy prý nemá ani starosta okresního města Jan Skořepa. „Volby budu sledovat v klidu a pohodě dnes večer. Navíc budu v pracovní pohotovosti, budu muset podepsat výsledky senátních voleb. ⋌(zem)