Soutěž o nejlepší krasliciUzávěrka k odevzdání soutěžních exponátů – čtvrtek 26. 3. 12:00 na výstavišti v Častolovicích

Počet kraslic: 3 až 5 kusů

Informace na mobilu 721 311 719

Výstava bude každý den otevřena od 8 do 17 hodin.
Velikonoční výstava má již dnes svoji novodobou historii a všem návštěvníkům přibližuje staročeské velikonoční tradice. Ukazuje nejen zvyky a krásu tohoto období, ale dává i návody, jak si zpříjemnit a zkrášlit příchod jara. Výstava se uskuteční v celém výstavním areálu – v sokolovně (v 1. patře a přízemí), zahrádkářské budově a na sokolské zahradě.

Tradiční součástí výstavy je soutěž o nejlepší kolekci kraslic. Diváky velmi oblíbená soutěž je pravidelně organizována v hlavním sále výstaviště a dokazuje, že je mezi námi hodně šikovných nadšenců, kteří milují staročeské tradice. Soutěž o nejlepší kraslici je anonymní. Každá kolekce je očíslovaná pořadovými čísly, která slouží pro rozlišení jednotlivých exponátů i divákům k napsání nejlepších kraslic na žetony určené k vhození do osudí. Bývají to skutečně velmi pěkná umělecká dílka. Na jmenovitém seznamu jsou uvedeni všichni soutěžící, aby návštěvníci měli přehled o tom, čí šikovné ruce krásné kraslice vyzdobily.

Do soutěže kraslic se může přihlásit každý na mobilním telefonním čísle 721 311 719 nebo podle internetových stránek www.zahradkari.com. Podmínkou je odevzdání exponátů pořadatelům přímo na výstavišti v Častolovicích nejpozději do 12:00 hodin ve čtvrtek 26. března. Kraslice mohou být vyzdobeny rozličnými metodami a různou technikou. Do soutěže se odevzdávají v počtu tří až pěti kusů.

Kraslice nemusí být jen klasické z vajíček, ale ze všech možných materiálů. Při odevzdávání exponátů pořadatelům obdrží každý soutěží volnou vstupenku na výstavu a bude mu uhrazeno cestovné. Vyhodnocení soutěže o nejlepší kolekci kraslic se uskuteční na závěr výstavy v neděli 29.března od 16 hodin přímo před expozicí celé soutěže v hlavním sále výstavy. Nejlepší tři kolekce budou odměněny věcnými cenami.

Pořádající častolovičtí zahrádkáři na výstavě kromě velikonočních námětů předvedou celou řadu zahrádkářských věcí a výpěstků.
Po celou dobu výstavy bude pro všechny návštěvníky připravena i zahrádkářská poradna. Představí se symboly Velikonoc včetně živých beránků a králíčků. Výstavní plocha o rozloze více než dva a půl tisíce metrů čtverečních dále nabídne stánkový prodej a bohaté občerstvení. Parkování je zdarma. ⋌(jh, zr)