Sportovní akce je součástí česko-polského projektu Česko-polská olympiáda všestrannosti, který je spolufinancován Evropskou unií cestou Euroregionu Glacensis.
Autorem a duší projektu je Vladimír Hulman ze Sdružení pro regionální rozvoj a česko-polskou spolupráci. Z projektu byla hrazena trička pro děti a také doprava na místo závodů.
Děti startovaly ve třech základních kategoriích – nejmenší děti, žáci szkol podstawowych (1. až 6. ročník ) a žáci szkol gymnazialnych(7. až 9. ročník).
Navzdory značnému horku se Skuhrováci prosadili hned ve čtyřech kategoriích a po zásluze si odvezli cenné kovy za dvě vítězství, jedno druhé a jedno třetí místo.
V kategoriích starších žákyň v běhu  na 800 metrů zvítězila Michaela Lukavská. V kategorii nejmenších v běhu na 200 metrů vystoupila na nejvyšší stupínek Ivanka Smažíková. Stříbro v kategorii starších žáků, kteří běželi jeden kilometr získal Martin Verner. Kristýna Kulhánková byla mezi staršími žákyněmi v běhu na 800 metrů třetí.

Také ostatní skuhrovští sportovci běhali se zápalem a lepších výsledků dosáhnou třeba příští rok na dalším ročníku této velmi povedené akce, které se skvěle zhostili polští pořadatelé z regionu Klodzko.

Závěrem ještě jednou děkujeme předsedovi SPRR-ČPS Vladimíru Hulmanovi i autodopravě Jarkovský za bezpečnou přepravu za hranice naší republiky.
Oldřich Málek