O kolik si polepšíCelkově při započítání různých složek průměrně o 11,2 procenta za dva roky, mzdová dohoda byla uzavřena do 31. března 2018. Firmu by to mělo na personálních nákladech stát 2,6 miliardy korun.

S platností od 1. dubna 2016 dochází ke zvýšení současných mzdových tarifů o 3,5 %. Navíc se od 1. ledna 2017 tarify a na ně navázané složky mzdy zvýší o další 3 %. Jednorázová platba ve výši 4 000 Kč bude vyplacena v roce 2016 i 2017 v květnu společně se mzdou za duben.

Každému tarifnímu zaměstnanci zároveň náleží podíl na pozitivních hospodářských výsledcích společnosti v roce 2015 v podobě variabilní části bonusu, a to v celkové výši 30 tisíc korun. Bonus bude vyplacen v květnovém výplatním termínu jako součást mzdy za duben. Společně s fixním bonusem získají tarifní zaměstnanci roční bonus v rekordní průměrné výši 70 tisíc. V případě dobrého výsledku bude tarifním zaměstnancům na konci roku 2016 i 2017 navíc vyplacena výkonnostní prémie 4 tisíce.

Je to tak vždy, když se blíží konec tarifní smlouvy – odbory hlásí: „Přidejte, nebo se stroje zastaví." A loni svá slova dokonce dodržely, stávkovalo se hodinu. Letos odbory a zaměstnanci oslavují rekordní úspěch – a to ke stávce ani nedošlo. „Jsme spokojeni. Společnosti se daří, a to i díky nám. Je dobře, že se to ukazuje na našich výplatách. Kdyby nás neplatili dobře a byla by to otročina za málo peněz, nechodil bych do práce rád. Takhle jsem za práci vděčný," řekl Pavel K., který ve Škodovce pracuje již několik let.

Ne všichni s ním však souhlasí. Podle některých Škodováků by se měly platy zvyšovat ještě více. „Není to dost. Je to opět jen komedie, vše bylo domluveno dávno dopředu – jaképak jednání. Víte, připadá mi to jako divadlo, které má zavřít pusu těm, kteří o tomhle problému nepřemýšlí do hloubky. Podle mého názoru bychom měli mít srovnatelné platy jako v Německu," prozradil jeden z jeho roztrpčených kolegů. A názory na zvyšování mezd se liší i v internetových diskuzích. Jedni mají radost, druzí si stěžují.

Tarifní mzdy vzrostou o 3,5 procenta od 1. dubna 2016 a o další 3 procenta vzrostou od 
1. ledna 2017. Jednorázové platby pro tarifní zaměstnance v obou letech budou činit čtyři tisíce, celkový roční bonus pak dosáhne rekordní průměrné výše 70 tisíc korun. V nejběžnější mzdové třídě I půjde podle Jaroslava Povšíka, předsedy odborů, o nárůst průměrně o 12,5 procent. Rekordní podle něj bude již květnová výplata za duben.
Její součástí bude variabilní bonus s vypočtenou částkou 28 520 korun, kterou se odborům podařilo v rámci vyjednávání zaokrouhlit na sumu 30 tisíc korun.
K tomu také zaměstnanci dostanou mimořádnou prémii čtyři tisíce korun. Celkem tedy 34 tisíc korun navíc k běžné výplatě.

Od 1. dubna 2016 se rovněž zvyšuje prémie ze 700 na 800 korun při směně v noci z pátku na sobotu a z 800 na 900 korun v sobotu dopoledne, tedy o 100 korun za odpracovanou směnu flexikonta. Tuto částku dostávají zaměstnanci vždy v běžné mzdě spolu s dalšími příplatky.
„Celková průměrná mzda tarifních zaměstnanců automobilky již v roce 2015 převýšila částku 40 600 korun. Mzdy se přitom ve společnosti Škoda Auto od roku 2010 zvýšily o 30 procent. Jsou tak o více než polovinu vyšší než srovnatelný průměr v České republice a o třetinu převyšují průměr v českém automobilovém průmyslu," uvedl mluvčí Škody Auto Jozef Baláž.