„Lyžaři, kteří přijeli, doufám byli spokojeni. V pátek jsme spustili čtyřsedačkovou lanovku a červenou sjezdovku. Od soboty bylo možné jezdit i na modré. Tu jsme ještě v neděli dosněžili, aby byla stoprocentní," uvedl Jan Urbánek, ředitel Ski Klubu Ústí nad Orlicí, který areál v Říčkách provozuje.

Podle něho si lyžaři mohli užít celkem 2700 metrů upravených sjezdových tratí. „V sobotu přijelo kolem tisícovky spokojených lyžařů. Měli jsme plné parkoviště. Jsme spokojeni a věříme, že počasí vydrží a návštěvnost bude stále stoupat. Na první otevřený den je to ale skvělé,"dodal Jan Urbánek.

Krásné slunečné nebe přilákalo sjezdaře i do Deštného, kde byl v provozu areál Marta jedna s lanovkou a vlekem. „Otevřeli jsme modrou a červenou sjezdovku a intenzivně zasněžujeme černou. Sníh přibývá už i na Martě dvě, takže v provozu bude kompletně celý areál. Musím říci, že návštěvnost nás mile překvapila. Nebyly žádné velké fronty a myslím si, že si to lyžaři užili," řekl Petr Prouza, provozní ředitel Skicentra Deštné v Orlických horách.

Krásný den si pochvalovali také návštěvníci. „Na snowboardu jsme tu s přítelem jezdili přes dvě hodiny. Bylo nádherné počasí, žádné fronty, sníh parádní a sjezdovky byly skvěle upravené. Do tohoto lyžařského střediska v Deštném jezdím odmala a mám to tu moc ráda," přiznala Barbora Zpěváčková z Opočna.

Stejný názor má i parta kluků z Pardubic. „Byli jsme tady od rána  po celý den. Bylo to tu velice fajn, suprově jsme si zalyžovali. Sjezdovky na to, že je začátek sezony, byly skvěle upravené a sníh skvělý, stejně tak i počasí. Na konečné nás  zahřálo sluníčko a užívali jsme si jasné a krásně modré oblohy. Jen trochu více mrzlo , ovšem i tak to bylo moc fajn a do Deštného opět co nejdříve přijedeme jak na lyže, tak i na snowboard," shodují se.