LEDEN

Za tři dny se udály tři sebevraždy.
Při první svůj život ukončil muž skokem pod vlak. Další tragédie se odehrála na Kostelecku v pondělí. Obětí byl opět muž, který se oběsil. A třetí sebevražda se odehrála v úterý v Olešnici, kde se shodou okolností znovu zastřelil muž.

Nezamete, 'pracák' mu peníze nedá.
To je nový scénář, pokud uchazeč, který je v evidenci na úřadu práce, nebude ochoten vykonávat veřejnou službu.
Ta není žádnou novinkou. Nově budou uchazeči evidovaní na úřadu práce „potrestáni" tím, že pokud jsou v evidenci vedeni déle než dva měsíce a bez závažného důvodu odmítnou veřejnou službu vykonávat, budou z ní vyřazeni. Pokud by vyřazený uchazeč o zaměstnání byl zároveň osobou v hmotné nouzi, přestal by mít na dávky nárok.

ÚNOR

Teplota se v Orlickém Záhoří zastavila u -30 stupňů
K zimě mráz patří, ale současné teploty leckde připomínají arktické podmínky.
Měřící zařízení Povodí Labe v údolí Divoké Orlice v Orlickém Záhoří ukázalo teplotu -29,4 stupně Celsia.

Děti z Klokánku přijely do Holic
Tahanice skončily. Jasný verdikt rychnovského Okresního soudu o čtveřici sourozenců z Dobrušky, kteří pobývali v azylovém zařízení, jindřichohradeckém Klokánku, padl. Soudce Ondřej Rott rozhodl, že děti musejí být vydány do Dětského domova v Holicích, kam se měly stěhovat již vloni v listopadu.

BŘEZEN

Zdobnický pat přetrvává
Ani prosincové volby nerozsekly zablokovanou situaci v horské obci Zdobnici. Rozdělení zastupitelstva na dva nesmiřitelné tábory, které ochromilo obec, přetrvalo. Do křesla starosty má v nejbližších dnech usednout ministerský správce, s nímž obec doklopýtá k dalším volbám.

Jejich termín stanovil ministr vnitra Jan Kubice na 14. červenec letošního roku.

Pohlreich si vybral přesně to jídlo, které neuměli
Majitele hotelu Krajka se rozhodli jeho dva kamarádi překvapit, a tak ho přihlásili do pořadu Ano, šéfe.

Místo patníků ji budou lemovat pomníčky obětí
Kdyby si smrtka hledala bydliště na Rychnovsku, nejspíše by to bylo v blízkosti silnice první třídy mezi Vamberkem a Rybnou nad Zdobnicí. Ta si v neděli večer vyžádala další oběť.

„Letos jde o první smrtelnou nehodu v tomto úseku, ale za uplynulý rok zde vyhasly čtyři lidské životy. V celém okrese bylo přitom registrováno šest obětí dopravních nehod," uvedl Rudolf Petřík, vedoucí Dopravního inspektorátu v Rychnově nad Kněžnou. Riziková silnice se proto dočká nových opatření.

Konečně je jasno. Město vrátí 6,8 milionu korun
Šest milionů osm set tisíc. Tak zní konečný verdikt výboru regionální rady, který včera rozhodl o tom, že městu Rychnov nad Kněžnou promine vrácení dotace ve výši devadesáti pěti procent.

To musí částku vracet kvůli diskriminačnímu výběrovému řízení na stavbu bazénu.

Během jednání padlo několik návrhů, mluvilo se o prominutí ve výši 85, 90 a 95 procent. Nakonec výbor regionální rady přistoupil na vrácení pěti procent z dotace, které i odsouhlasil. To znamená, že se jedná o nejnižší možnou variantu.