Škola bude v novém. Co ji čeká?Rekonstrukce průmyslové školy je rozdělena do dvou etap.
Modernizace se dočkají hned dva areály, a to U Stadionu i Na Jamách.

Celková rekonstrukce vyjde na částku zhruba 140 milionů korun. V současné době startuje první etapa, ta vyjde na 80 milionů.

Stávající prostory jsou nevyhovující jak po stránce energetické náročnosti, tak i z hlediska protipožárních, bezpečnostních a hygienických, a především je potřeba zmodernizovat technologie.

Ani Rychnov nebude výjimkou. Rekonstrukce Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Rychnově bude rozdělena na dvě části, nyní vypukne první etapa.

Jedná se o vůbec největší letošní investici v oblasti školství, která má přesah i do dalších let. S rekonstrukcí se počítá v rámci rozšiřování průmyslové zóny Solnice – Kvasiny.

„Projekt bude rozdělen do dvou etap, ve kterých by měly být postupně modernizovány areály U Stadionu i Na Jamách. Celkové náklady na rekonstrukci obou areálů se odhadují dohromady kolem 140 milionů korun," uvedla tisková mluvčí Královéhradeckého kraje Martina Götzová.
Nyní startuje první etapa rekonstrukce a náklady se odhadují na 80 milionů korun. Tato akce není zahrnuta do celkového přehledu oprav, protože je na ni poskytnuta 90procentní státní dotace – nejedná se tedy o akci financovanou pouze z vlastních zdrojů kraje (FRR).

Kraj zajistí z vlastních prostředků Fondu rozvoje a reprodukce pro oblast školství během prázdnin desítky nejrůznějších oprav.