Rampušák své pomyslné žezlo předal Kačence.

„S předáváním své vlády začal Rampušák u nás, příští týden bude pokračovat na Zdobnici a za čtrnáct dní v Deštném," vysvětluje Václav Sameš, majitel Ski areálu Sedloňov.
Rampušák sice v sobotu předal vládu Kačence, přesto se s lyžováním v Sedloňově ještě nekončí. „Budeme lyžovat určitě ještě týden, možná i déle, to ukáže počasí," dodává Václav Sameš.

Na sedloňovském svahu byla kromě Rampušáka spousta krásných masek. V Sedloňově nechyběli ani historičtí lyžníci, ti byli také jak se patří oděni. Hlavy jim zdobily například zmijovky. Na lyžích tu ale svištěli také piráti, klauni a čerti.
V sedloňovském lyžařském areálu se ale v sobotu také zavzpomínalo. Místní si tu totiž připomněli již 118. výročí od prvního lyžařského závodu v Orlických horách a Sedloňově. „Čtrnáctého února 1897 tu hrabě Colloredo pořádal první závod pro své zaměstnance a veřejnost. Na tuto počest jsme tu také ujeli slavnostní kolečko," prozradil dále Václav Sameš.

Dopoledne tu bylo také ve znamení závodu ve slalomu. Ten si na vlastní kůži vyzkoušeli lyžaři i snowboardisti. Na start nastoupilo ve všech kategoriích 48 závodníků.