Zobrazuje všechna rychnovská zákoutí

Kalendář je holdem městu Rychnov nad Kněžnou, jehož architektonickou podobu mu mimo jiné vtiskl jeden z nejgeniálnějších architektů baroka, Jan Blažej Santini. Mnohokrát zde spatříme zámecký komplex s průčelím kostela Nejsvětější Trojice a zvonicí, můžeme obdivovat působivé zasazení těchto staveb do krajiny.
Nechybí ani židovské město, židovský hřbitov, stará pošta nebo lávka u Pelclova nábřeží.

U všech vedut se vracíme do minulosti a můžeme obdivovat Rychnov tak, jak vypadal nedotčen technickými vymoženostmi zhruba v polovině 19. století. Prožijeme atmosféru Rychnova v zimě, na jaře, v létě i na podzim.

Popisky vytvořil 
Jan Tydlitát

Díky popisům obrazů pro jednotlivé měsíce, které vytvořil Jan Tydlitát a Jiří Beneš, si můžeme připomenout řadu historických zajímavostí – například kdy byl Rychnovu udělen městský znak a právo pečeti, kdy kupují Libštejnští z Kolowrat rychnovské panství, kdy došlo k nejvýznamnější přestavbě zámku a kostela a kdo ji financoval, od kdy umožnil Vilém z Pernštejna podnikání cechu soukenickému, kolik mostů bylo v Rychnově užíváno na sklonku 18. století nebo od kdy je doložena existence staré pošty.

Malby fotografoval Luboš Víteček

Autorem fotografií výtvarných děl je Luboš Víteček. Celý projekt byl zrealizován nákladem tiskárny UNIPRINT, která i tentokrát odvedla velmi kvalitní grafickou a tiskařskou práci. Autoři věří, že tento kalendář zpříjemní každý den nadcházejícího roku.

Zcela určitě jím lze jako vánočním dárkem potěšit přátele.

Marie Otavová