Deník chce tyto první kroky taktéž zachytit a dát škole, rodičům i známým možnost, uchovat tuto vzpomínku živou co nejdéle. Po dobu několika týdnů bude v Rychnovském deníku vycházet vždy fotografie žáčků prvních ročníků.

Na stránkách je objevíte vždy ve středečním a pátečním vydání. Škola, která má o možnost zveřejnění tabla svých prvňáčků zájem, stačí když kontaktuje redakci na email silvie.sprynarova@denik.cz.

Uveďte prosím název školy a kontakt na osobu, s níž se budeme moci domluvit na podrobnostech. Fotografie jednotlivých tříd najdete i na webu rychnovsky.denik.cz/prvnacci.

ZŠ BOROHRÁDEK

Škola plná života. Nepatří sice ke školám, kde by třídy praskaly ve švech, ale za to se mohou pyšnit množstvím kroužků, z nichž si vybere snad každé dítě. Základní škola TGM v Borohrádku patří k těm „akčním". A tak není divu, že prvňáčci jsou tady po prvních dvou měsících spokojenými žáčky.

Do lavic poprvé usedli Jan Gregor, Jiří Kyncl, Pavel Lukašík, Adam Pavlíček, Dominik Seidenglanz, Šimon Sulek, Natália Balogová, Eliška Martincová, Šárka Martincová, Natálie Morávková, Vendula Rybínová, Valentýna Klára Urbánková, Lenka Tuljová a Karolína Vojnarová (na snímku chybí z důvodu nemoci v době focení).

Na cestě za vědomostmi je provází jejich třídní učitelka Soňa Štěpánková a rozhodně jim drží palce i ředitelka školy Iva Přibylová. „Když jsem se na naše prvňáčky byla nedávno podívat při hodině českého jazyka, potěšilo mě, jaký pokrok od začátku školního roku udělali. Přeji jim, aby se jim ve škole líbilo a chodili do ní rádi. Určitě na ně čeká spousta jedniček, skvělí kamarádi a plno zážitků," říká s úsměvem Iva Přibylová.