Deník chce tyto první kroky taktéž zachytit a dát škole, rodičům i známým možnost, uchovat tuto vzpomínku živou co nejdéle. Po dobu několika týdnů bude v Rychnovském deníku vycházet vždy fotografie žáčků prvních ročníků. První týden ji najdete každý den.

Od příštího, tedy od 10. září vždy ve středečním vydání. Škola, která má o možnost zveřejnění tabla svých prvňáčků zájem, stačí když kontaktuje redakci na email silvie.sprynarova@denik.cz. Uveďte prosím název školy a kontakt na osobu, s níž se budeme moci domluvit na podrobnostech. Fotografie jednotlivých tříd najdete i na webu rychnovsky.denik.cz/prvnacci.

1. TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BÍLÝ ÚJEZD

Základní škola v Bílém Újezdu patří k těm, kde se žáci ze dvou ročníků potkávají v jedné třídě. Újezdská škole je totiž klasickou malotřídkou. I tady v pondělí ráno usedlo do lavic několik prvňáčků. Konkrétně devět.

První třída Základní školy Bílý Újezd

Do školy šli  Dynter David, Hlavsa Martin, Jirsa Jan, Petr Tomáš, Pták Jindřich, Vaverka Jan, Verner Ondřej, Červinková Nelli a Michlová Karolína s úsměvem na tváři. Navíc jejich třídní učitelkou bude žena nejpovolanější – ředitelka Milena Švorcová. Kromě malých nováčků se ve třídě postará o žáky třetího ročníku. Práce to není jednoduchá, ale společně jim to určitě bude klapat. A co, že prvňáčkům jejich třídní do nového školního roku přeje? „Především to, aby si se školou nedělali velké starosti, neměli z ní strach, ale naopak, aby do ní chodili rádi a těšili se z ní. Pak také, aby si domů odnášeli spoustu nových znalostí, které je budou těšit a bavit," říká s úsměvem Milena Švorcová. Podobné přání má i Rychnovský deník: hlavně ať se dětem ve škole zalíbí a ať dělají radost nejen sobě, ale také svým rodičům.