Střední průmyslová škola elektrotechniky a informačních technologií ve městě získala první místo v soutěži „Doporučeno zaměstnavateli 2014“ od Klubu zaměstnavatelů pro Královéhradecký kraj.

Ředitele prestižní titul velice těší


„Udělením této ceny naší škole jsem byl velmi potěšen a považuji to za významné ocenění práce celého týmu zaměstnanců naší školy. Také to považuji za ocenění práce našich úspěšných absolventů, kterou odvádějí v praxi,“ řekl ředitel Střední průmyslové školy elektrotechniky a informačních technologií v Dobrušce Milan Maršík.

Na druhém místě byla oceněna Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradci Králové, na třetím pak Střední průmyslová škola Hronov. Ocenění převzali ředitelé škol v závodu Škoda Auto v Kvasinách.

Spolupracujících firem přibývá


„Takové ocenění je zpětnou vazbou pro školy samotné, ale především je vodítkem pro samotné uchazeče. Zároveň je odměnou i pro kraj jako zřizovatele. Je totiž vidět, že se vyplácí dlouhodobá aktivní spolupráce škol s firmami,“ řekla krajská radní pro školství Táňa Šormová. To potvrzuje i ředitel vítězné průmyslovky. „Počet firem, se kterými spolupracujeme, se výrazně zvýšil zejména v posledních pěti letech, kdy intenzivně vyhledáváme nové možnosti a formy spolupráce,“ dodává na závěr ředitel Maršík.

Ocenění je udělováno na základě hlasování firem sjednocených pod organizací Klub zaměstnavatelů a vzdělávacím centrem Amos ve spolupráci s webem Kampomaturite.cz.

Ocenění je vstkutku užitečným vodítkem

V tomto ocenění Klub zaměstnavatelů hledá střední školy a fakulty vysokých škol nejlépe připravující na zaměstnání.

Prestižní titul „Doporučeno zaměstnavateli" udělený zástupci předních zaměstnavatelů z celé České republiky je užitečnou zpětnou vazbou pro školy samotné, ale zejména vodítkem pro uchazeče hledající správnou volbu pro přípravu na budoucí kariéru

a toužící studovat obor s budoucností.