S jeho stavbou se začalo na konci září. Hřiště vyjde na částku pět milionů korun.

Kromě nových herních prvků zde vznikne ze stávající zahrady přírodní učebna, dětské hlediště i nová opěrná zeď.
Budova rokytnické školky se dočkala zásadních oprav již v loňském roce, kdy se školka zateplila, vyměnila se okna, rozvody a také zde opravili historické pískovcové schodiště.

Momentálně okolí mateřské školy mění svoji podobu. Kromě revitalizace zeleně vzniká také nová opěrná zeď mezi budovou mateřské školy a zahradou.
„V současné době se pracuje především na sanaci opěrné zdi, která vykazovala některé výrazné statické poruchy. Část proto musela být zbourána a nahrazena novou stěnou z litého železobetonu," prozradil starosta Rokytnice v Orlických horách Petr Hudousek.

Na hřišti vzniklém na školkové zahradě přibudou herní a edukační prvky. Velkým lákadlem pro děti bude přírodní hlediště, kde bude školka pořádat různé akce. „Dělníci právě vyzdívají hlediště divadla. Na jeho stavbu využívají přírodní kámen z Orlických hor," dodává dále Petr Hudousek.
Zahrada mateřské školy v Rokytnici bude využívaná jako přírodní učebna. Většina stavebních prací má být dokončena ještě před zimou, s některými se ale počítá ještě v příštím roce na jaře.

Na začátku příštího roku začnou dělníci s opravou skladovacího domku na zahradě školky. Zde budou ti nejmenší využívat například keramickou dílnu.
Celá zahrada u mateřské školy bude dětem pomáhat v dalším vzdělávání.
„Chceme, aby se děti dostaly do úzkého kontaktu s přírodou. Budou se tak moci starat o zahradní záhony. Nebude tu chybět nádrž na vodu a například i kompostér. Ve skladovacím domku si zase vyzkouší práci s přírodninami, například s keramikou," vysvětluje k čemu by měla nová zahrada sloužit, ředitelka rokytnické školky Vlasta Gallová.

V nově vzniklé zahradě zažijí ti nejmenší také spoustu zábavy, a to nejen na herních prvcích. Děti si budou moci hrát v labyrintu, který na zahradě vyroste ze sukulentů. Kromě provazových prvků, klouzaček a pískoviště jim bude ke hraní nově sloužit takzvaný hmatový chodník. Ten je vyrobený z různých přírodních materiálů, které umožňují poznávat přírodu pouhým dotykem bosých nohou.

Jelikož v Rokytnici v Orlických horách loni opravili celou budovu školky, chtěli se věnovat také jejímu blízkému okolí a zajistit dětem příjemné prostředí pro pobyt venku, který nebude pouze zábavný, ale také poučný.