Na včerejšek připadly také pětapadesáté narozeniny Remigia Machury. Narodil se v Rychnově nad Kněžnou. Byl to východočeský atlet koulař. Při sportovních začátcích mu radil nejprve otec, přední vrhač v Hradeckém a Východočeském kraji. Působil ve Spartaku Rychnov nad Kněžnou, v roku 1978 přestoupil na VŠ Praha a navštěvoval gymnázium Nad Štolou v Praze (maturita 1980). Začal studovat právnickou fakultu, ale studia nedokončil. Po čtyřech letech strávených mezi atlety v Dukle přešel do Sparty. V reprezentačním družstvu startoval celkem sedmnáctkrát, a to v letech 1982 až 1994. V letech 1977 až 1979 startoval čtyřikrát za mládežnická reprezentační družstva. Úspěchů dosáhl na oficiálních evropských i světových mistrovstvích a soutěžích.

Na dnešek připadá výročí narození Jindřicha Šoba. Světlo světa spatřil 4.7.1860 v Jaroměři. Zemřel 29.září 1948 v Opočně.

Byl to pedagog, spisovatel, kulturní a literární pracovník, sbormistr pěveckého spolku Vorel v Opočně, autor divadelních her a beletrista. Z díla lze uvést Srdce a národ. V neděli uplyne patnáct let od úmrtí Jiřího Kosiny. Ten se narodil 24.4.1926 v Týništi nad Orlicí. Byl to sbormistr, hudební pedagog a skladatel. Z jeho díla lze uvést: Tři písně, Zbojníkova milá, Spartacus, balet Salambo.