Město v této věci nemá rozhodující pravomoc, ale pouhý poradní hlas. Provozní doba pošty pro veřejnost je stanovena u naší pošty na maximálně 32 hodin týdně. Novým návrhem je zkrácení doby trvání polední pauzy na 1 hodinu a je tomu tak od 6. března. Prodloužená provozní doba je stanovena na pondělí a středu do 17 hodin. Návrh je v tuto chvíli asi maximum možného, k čemu je Česká pošta ochotna přistoupit.

Kdo jste Kupka, tak se přihlaste

Dobruška, Opočno - Rok 2017 je pro Opočensko a okolí nejen rokem Františka Kupky, který je tak trochu společným rodákem obou měst. Během března se na dobrušský úřad mohou přihlásit všichni ti, kteří jméno Kupka mají ve svém občanském průkazu.ˇOba úřady se tak snaží trochu odlehčit významné výročí malíře a uspořádat setkání dobrušských a opočenských Kupků Vítání budou muži, chlapci, ženy i dívky a děti, kteří se do akce zapojí. V červnu uplyne 60 let od smrti světově proslulého malíře.

Rychnov i Solnice přísně omezily alkohol na veřejných místech

Rychnov nad Kněžnou - Vyhláška o zákazu pití alkoholu na veřejných místech ve městě rozšířila působení na další lokality ve městě. Místní strážníci si opatření chválí: „Alespoň máme nějaké zákonné možnosti řešit často se objevující problém posedávání skupin mužů s alkoholem u Lidlu, u nemocnice apod,"řekl velitel MP Josef Martinec. Zpřísnění vyhlášky přijala i Solnice.