Ano, šéfe!, Prostřeno a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.

Jenomže Deník se rozhodl zjistit, co nejvíce chutná Východočechům. Posílejte nám svoje recepty a připište, proč právě ten váš stojí za to.

Vybrané lahůdky zveřejníme v úterní příloze Léto s Deníkem a každý týden čtyři z vás odměníme praktickým dárkovým balíčkem. Právě teď shromažďujeme recepty na jídla z brambor, zelí, povidel a máku. Své tipy na vaření z těchto surovin posílejte e-mailem na jan.korbel@denik.cz, přiložte k nim vaši portrétní fotografii, snímek jídla (pokud je zrovna vaříte, ale není to povinné) a adresu pro případné zaslání dárku.

Pro vaši inspiraci nabízíme pochutnání na specialitě čtenářky Deníku

Lovětínské kuře – Recept od Hany Noskové
Potřebujeme:
- čtyři čtvrtky kuřete,
- tři čtvrtě kilogramu brambor,
- hlavičku česneku, dvě větší cibule,
- 15 dkg anglické slaniny,
- grilovací koření, olej, sůl, pepř.
Postup:
Očištěné a osušené čtvrtky kuřete nakořeníme. Oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka půl centimetru silná, pokrájíme nahrubo cibuli, vyloupeme česnek. Potom tyto suroviny poklademe střídavě do pekáče se slaninou. Nakonec poskládáme čtvrtky kuřete, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme hodinu a půl při teplotě 200 °C.
Deník přeje dobrou chuť!