VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pochlubte se kulinářským uměním

Východní Čechy - Vaříte rádi? Máte ve svém sešitu recepty na spoustu lahůdek, o něž byste se podělili s našimi čtenáři? Napište do redakce.

28.8.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv Deníku

Ano, šéfe!, Prostřeno a spousta dalších televizních pořadů na nás chrlí nejrůznější návody, recepty a doporučení, jak připravit tu nejlepší baštu.

Jenomže Deník se rozhodl zjistit, co nejvíce chutná Východočechům. Posílejte nám svoje recepty a připište, proč právě ten váš stojí za to.

Vybrané lahůdky zveřejníme v úterní příloze Léto s Deníkem a každý týden čtyři z vás odměníme praktickým dárkovým balíčkem. Právě teď shromažďujeme recepty na jídla z brambor, zelí, povidel a máku. Své tipy na vaření z těchto surovin posílejte e-mailem na jan.korbel@denik.cz, přiložte k nim vaši portrétní fotografii, snímek jídla (pokud je zrovna vaříte, ale není to povinné) a adresu pro případné zaslání dárku.

Pro vaši inspiraci nabízíme pochutnání na specialitě čtenářky Deníku

Lovětínské kuře – Recept od Hany Noskové
Potřebujeme:
- čtyři čtvrtky kuřete,
- tři čtvrtě kilogramu brambor,
- hlavičku česneku, dvě větší cibule,
- 15 dkg anglické slaniny,
- grilovací koření, olej, sůl, pepř.
Postup:
Očištěné a osušené čtvrtky kuřete nakořeníme. Oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka půl centimetru silná, pokrájíme nahrubo cibuli, vyloupeme česnek. Potom tyto suroviny poklademe střídavě do pekáče se slaninou. Nakonec poskládáme čtvrtky kuřete, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme hodinu a půl při teplotě 200 °C.
Deník přeje dobrou chuť!
28.8.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační fotografie.

Lékaři: Lidé podceňují očkování proti klíšťové encefalitidě

Ilustrační foto

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

Žádné stromy nerostou do nebe, říká trenér Čermák

Rychnovsko - Krajský přebor: Kostelečtí fotbalisté se rozstříleli až po změně stran.

Zbývá jen měsíc a památka poděkuje

Třebechovice pod Orebem - Už zbývají jen čtyři týdny, kdy veřejnost může hlasovat, který počin si zaslouží získat ocenění Památky děkují Národního památkového ústavu. 

Týniště oslavilo návrat do Olšiny výhrou nad Broumovem

Rychnovsko - Fotbalová I. A třída: Dobrušku „sestřelil“ třemi góly Tomáš Matějka.

Ochutnávka života v renesanci se nabízí v Opočně

Opočno – Chcete se přenést o několik století zpět a vychutnat si atmosféru období renesance? Tato možnost se nabízí v Opočně, kde se uskuteční týdenní cyklus ve znamení historické epochy trvající od 14. do 17. století. Unikátní multižánrový volně pojatý cyklus, věnovaný renesanční kultuře, je vhodně zasazen do krásného prostředí města Opočno a jeho renesančního zámku. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení