Výsledky anketyŽENY:
1. Petra Laštovičková
(Sokol Dobruška) 156 bodů
2. Jolana Levorová
(TJ Příchovice) 119
3. Petra Bendová
(Sokol Tymákov) 109
4. Jitka Kalčíková
(TJ Přeštice) 98
5. Soňa Zadražilová
(TJ Přeštice) 95

MUŽI:
1. Ladislav Beneda
(TJ Plzeň-Újezd) 129 bodů
2. Václav Majer
(Sokol Tymákov) 96
3. Pavel Titl
(TJ Plzeň-Újezd) 89
4. Tomáš Ulrych
(1. NH Brno) 88
5. Marek Gabriel
(TJ Nýřany) 82

Důvod byl prostý – oslavy 110 let národní házené v Chomutově a okolí.
V úterý a ve středu se uskutečnil superpohár starších žáků a žákyň, kde proti sobě hráli výběry jednotlivých oblastí Čech. Ve čtvrtek a pátek byl na programu superpohár juniorů a juniorek.

V pátek večer se uskutečnil Galavečer národní házené v městském divadle Chomutov při příležitosti oslav 110 let národní házené. V rámci slavnostního večera byly vyhlášeny výsledky ankety ligových trenérů o nejlepší národní házenkářku a házenkáře za rok 2014. Vítězi ankety se stali Petra Laštovičková ze Sokola Dobruška a Ladislav Beneda z TJ Plzeň-Újezd.

V sobotu se hrála přípravná utkání reprezentací. V neděli se pak v Chomutově uskutečnily hlavní zápasy, nejdříve výběr Čech a Moravy juniorek a juniorů a poté hlavní mezizemské utkání reprezentačních celků Čechy – Morava.

Oddíl Sokol Dobruška reprezentovaly hráčky Petra Laštovičková a Dagmar Peřinová. Na lavičku výběru Čech se postavila trenérka Božena Laštovičková.
Na vítězství výběru Čech nad Moravou v poměru 21:20 se podílela osmi brankami Petra Laštovičková, jež byla nejlepší střelkyní svého týmu.
Rovněž utkání mužů skončilo výhrou výběru Čech nad Moravou 20: 14. (dr, pl)