“Strašně moc se mi to tady líbí. Dcera zde měla taneční, tak si to pamatuji, i když jí je teď třiapadesát. Jak ten čas letí,“ svěřila se jedna z prvních návštěvnic Marie Hanyková z domu s pečovatelskou službou, která absolvovala prohlídku divadla společně s vozíčkáři ještě před 14 hodinou.

Jak důchodkyně bilancovala rekonstrukce se povedla, ale vystoupat všechny schody jí dalo zabrat. Až z Borohrádku v pátek přijela Božena Ungrálová, která si všechny kouty divadla prošla za pomoci holí, ale jí schody nevadily. „Bydlím v bytovce a jsme zvyklá,“ uvedla. Slavnostní příležitost si nemohl nechat ujít ani známý filmař Jaroslav Doleček z Dlouhé Vsi. „Na první pohled to je pěkné. Obdivuji, co to muselo dát práce a tepve čas ukáže, jak kvalitně byla odvedena,“ zhodnotil prohlídku.

Nadšení neskrýval ani Jaroslav Havel, ředitel společnosti Kultura, pod kterou zařízení spadá. „V rámci finačních možnosti jsme zde udělali, co se dalo. O problému se schody víme, ale je třeba si uvědomit, že se nestavěla nová budova, ale rekonstruoval se historický objekt. Jsou zde bezbariérové záchody a starším a postiženým občanům vždy pomůžeme,“ dodal.