Semechnice – Jaroměř 1:8

Ráz zápasu určila 3. minuta, kdy nejprve Krause a krátce po něm Novotný dali hostům dvougólový náskok. V přesilovce za faul na Kukala trefil Fečo břevno, Novotnému se vedlo lépe a v 5. minutě zvýšil na 0:3. Ze strany Jaroměře to nebylo zdaleka vše.

Další přesilovku využil Hamáček – 0:4. Svoji stoprocentní šanci zahodil Růta, zato Kocián si vedl lépe a po individuální akci přidal v 9. minutě pátý gól. Jaroměřský gólman Vich si připsal první ostrý zákrok ve 12. minutě.

Po přestávce přenechal svoje místo v brance Křovákovi. Obraz hry se moc nezměnil, jen Jaroměř přestala dávat góly. Druhou šanci na gól promarnil Růta v samostatném nájezdu ve 24. minutě. Ihned z protiútoku stejnou šanci domácím zlikvidoval Křovák. Prvním vyloučeným Jaroměřákem byl ve 27. min. Křepinský, Semechnice tuto situaci nevyužily, naopak padl šestý gól z hole Rudolfského – 0:6.

V čase 34:04 bylo nařízeno trestné střílení za faul na Hamáčka, hostující kapitán nájezd neproměnil. Ve 38. min. poslal do nájezdu Krause Křepinského, jeho střele se do cesty postavila tyč. V závěru třetiny byl za příliš mnoho hráčů na ledě vyloučen Krause.

Po přestávce za ním putoval Bujňák a Semechnice měly minutovou dvojnásobnou přesilovku. Tu nevyužily a navíc si ji přerušily svým faulem na Rudolfského. Ve 43. min. předvedl Křovák druhý zákrok proti dvojici domácích hráčů. Sedmý gól přidal svým typickým průnikem přes obranu Kocián.

Na 0:8 zvyšoval Novotný. Podruhé se domácí dostali do dvojnásobné přesilovky v 50. minutě. A jelikož za zdržování hry k Vaňkovi a Bujňákovi přisedl další, byla dost dlouhá. Ovšem této šance Semechnice nevyužily. Přesto se alespoň jediného gólu dočkali, a to v 56. minutě, když si za obranu najel Řehák a dal tečku za konečný výsledek 1:8.

Sestava Semechnice: Vacek – Hladík, Doležal, Janský, Gois, Novotný, Chudý – Čapek, P. Frýda, Lukášek, Dvořák, Ryšavý, Brandejs, Rejchrt, Řehák, Khol.

Jindřich Kratochvíl, trenér TJ Sokol Semechnice: „Úvod zápasu nám utekl. Kdyby nebylo prvních devíti minut a pěti inkasovaných gólů, tak by se utkání vyvíjelo jinak. Soupeř za stavu 5:0 trochu vypustil a nehrál na sto procent. Naše hra se po domluvě o hodně zlepšila. Kluci začali makat, bojovali o co nejlepší výsledek. Padesát minut bylo z naší strany velice dobrých. To je určitě příslib před dalším zápasem."

Náchod – Opočno 5:3

Do utkání lépe vstoupil Náchod. V 5. minutě se na buly v útočném pásmu postavil domácí Zeman, vyhrál ho pro sebe a sám rovněž gólově zakončil – 1:0. Poté se však Náchodu náskok zvýšit nepodařilo, a tak přišel na konci třetiny trest. V čase 18:14 domácí hrubě chybovali a zkušený Franc srovnal na 1:1. Opočno vycítilo zranitelnost Náchoda a šlo po bodech.

Ze druhé třetiny ukrojila časomíra jen necelé dvě minuty, když hostující Serbousek nahodil puk před náchodskou branku, kde nikým nehlídaný Rail strhl vedení na stranu Opočna – 1:2. S domácími to mohlo vypadat ještě hůře. Na konci 32. min. ujel hostující Slezák, po jehož pokusu zvonilo břevno náchodské branky.

Domácí se vrátili do  zápasu hned z kraje třetího dějství. Ve 43. min. byli vyloučeni domácí Zeman s hostujícím Railem a hra čtyř proti čtyřem více svědčila Náchodu. Dostál našel Petra a ten se v podobných situacích nemýlí – 2:2. Domácí vycítili šanci a na začátku 45. min. orazítkoval Pánek břevno. O minutu později byl ale vyloučen domácí Jurča a hosté početní výhodou nepohrdli.

Černík upravil na 2:3. Domácí opět vrátila do hry o body přesilová hra, kterou v polovině třetí třetiny využil Burdych – 3:3. O osudu utkání pak rozhodla hrubá chyba hostujícího brankáře. Ten se šel v čase 13:02 občerstvit na střídačku, jenže rozhodčí ho už nepustili zpátky. Do branky tak musel nerozchytaný náhradník Šnajdr.

Ten musel počkat na další přerušení hry, aby opět mohl odjet na střídačku a přepustit tak místo opočenské jedničce. Přerušení přišlo, ale až po Vernerově trefě na 4:3.  Vzápětí byl vyloučen domácí Petr a hosté měli možnost srovnat. Jenže v oslabení pálil Dostál a Jurča dorážkou uzavřel na konečných 5:3.

Sestava Opočna: Dostál (54. Šnajdr, 54. Dostál) – Černík, Franc, Jedlička, M. Mlateček, O. Mlateček, Petr, Přibyl, Rail, Serbousek, Slezák, Šitina, Škrabal, Žid, Židík, Bartoň, Vlkanova.

Tomáš Luštinec, trenér HC Baroni Opočno: „Utkání jsme rozehráli velmi dobře a měli na dosah první body. Za našeho vedení 2:1 jsme jeli dvakrát sami na branku, ale góly nedali. O osudu utkání rozhodla nesmyslná taktická chyba našeho gólmana. Dostál vyjel z branky za modrou a musel vystřídat. Do branky šel Šnajdr, který inkasoval gól. Dostál se pak vrátil do branky, ale domácí nám vstřelili pátý gól. Je to škoda, protože po celý zápas jsme byli lepším týmem."