Řada nových lidí totiž najde uplatnění v logistické hale, která v těchto dnech vyrůstá v Lipovce, v sousedství dvou stávajících.

„Část pracovníků potřebných pro chod této haly doplníme z interních zdrojů. Odhaduji ale, že nově by mohlo být přijato sto až sto dvacet lidí," uvedl Miroslav Hanko, jednatel společnosti Preymesser, která provozuje logistická centra v Mladé Boleslavi, Jičíně a Lipovce.

Zároveň upozornil, že náběh výroby bude postupný a bude záviset na budoucích aktivitách kvasinské automobilky, s níž je areál spjat.

Není ale žádným tajemstvím, že výroba vozů Roomster se má přesunout z Vrchlabí právě do Kvasin. „Budoucí aktivity závisejí hlavně na vývoji trhu, což se nedá předjímat," dodal Miroslav Hanko.

Stavební práce na nové hale by měly být ukončeny na přelomu září a října. Následně se dá prý očekávat první kolo náboru nových pracovníků, což by zahýbalo i se stagnujícím trhem práce na Rychnovsku. „Zatím jsme takové informace neobdrželi, ale rozhodně by to byla vítaná zpráva," řekl Petr Richtera, ředitel rychnovského úřadu práce.