Následoval více než kilometrový okruh, na němž na účastníky čekalo jedenáct stanovišť. Na nich museli prokázat nejen své umění při ovládání vozidla, ale také znalosti z oblasti silničního provozu. Seřadit správně barvy na semaforu nebylo zase tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Hodnotila se ale hlavně dětská snaha, takže pro odměnu si nakonec dojel snad každý. „S dnešní účastí jsme velice spokojení. Na soutěžní okruh nakonec vyrazilo více než sto dětí," pochválila si Iveta Vašátková, jednatelka občanského sdružení Brouček, které neobvyklou jízdu pořádalo.

Koloběžkiáda v Solnici

Konání podobné akce však vítají především rodiče. „Jsme na Koloběžkiádě poprvé a dětem se tu líbí. Jsem ráda, že solnický Brouček funguje a připravuje pro děti nejrůznější akce," uvedla Miroslava Bartáková z Hrošky, která soutěžní okruh absolvovala s dcerami Adélkou a Simonkou.

Ti, kteří se nemohli sobotní Koloběžkiády zúčastnit, nemusí smutnit, protože Brouček již chystá další akci.

„V pátek 21. září se bude konat Pohádková noc. Děti půjdou s baterkou po stezce, kde na ně budou čekat pohádkové bytosti, které jim budou dávat nejrůznější úkoly," dodala Iveta Vašátková, jednatelka sdružení Brouček. 

Koloběžkiáda v Solnici