V mnoha městech na Rychnovsku si tuto světelnou zábavu nenechají ujít a již tradičně pořádají silvestrovský nebo novoroční ohňostroj.

Hned na několika místech okresu budou zářit na obloze mnohá barevná světla. Díky světelným efektům budou mít o zábavu postaráno jak děti, tak dospělí. V Dobrušce již tradičně 31. prosince připravili Silvestřík pro děti, který završí samozřejmě ohňostrojem. Zábava pro děti začne na náměstí F. L. Věka už od 16 hodin. Město pro děti připravilo spoustu her a soutěží, v Dobrušce vystoupí například i kouzelník. Ti nejmenší si užijí Silvestra i díky diskotéce a tradiční soutěži o nejhezčí jednohubku. Na závěr této akce je připraven velkolepý ohňostroj, který vypukne v 18 hodin. „Na Silvestřík chodíme každý rok s rodiči, moc se mi tu líbí hlavně kouzelník a hry. Těším se taky na ohňostroj, na ten vždycky čekáme a je moc pěkný," prozradila šestiletá Karolínka z Dobrušky.

Rychnovská radnice silvestrovský ohňostroj nepřipravuje, přesto místní obyvatelé o světelnou parádu určitě nepřijdou. S úderem půlnoci vypukne ohňostroj například u místního Hotelu Panorama. O světelné efekty se postarají také zdejší obyvatelé. „Když trávíme Silvestra doma tady v Rychnově, rozhodně máme na co koukat, lidé si tu na střílení petard velmi potrpí. My sami žádnou pyrotechniku nepořizujeme, obejdeme se bez toho. Stačí, když vyjdeme ven a máme o zábavu postaráno," svěřuje se s průběhem novoročních oslav Adam Dvořák z Rychnova.

Silvestrovský ohňostroj nachystali také v Týništi nad Orlicí, ten bude obohacen o společný přípitek a proslov starostky města Jany Galbičkové. Světelnou podívanou si zde mohou místní užít již od 18 hodin, a to na Mírovém náměstí. Ve stejnou hodinu vypukne ohňostroj také na náměstí v Borohrádku.

Na některých místech si ale světelnou podívanou trochu posunuli. Ve Vamberku světla propukla na obloze už ve středu 30. prosince a naopak v Kostelci nad Orlicí si nechávají ohňostroj až na Nový rok. Prvního ledna od 18 hodin se mohou kostelečtí těšit na slavnostní přivítání nového roku v kombinaci laser show, pyrotechnických efektů a ohňostroje.