Ovšem s podmínkou, že kupující v budově do dvou let od nabytí vlastnického práva vybuduje zdravotnické zařízení, které bude zkolaudováno a uvedeno do provozu.

„Vítáme to, i když ve městě už jedno takové zařízení je. Doktor Martin Slovák tam zřejmě není spokojen nebo spíše chce ordinovat ve svém. Má totiž zájem to tam opustit a zřídit si svou ordinaci," přiznal starosta Vamberka Jiří Mazúch, podle něhož vznikne středisko v atraktivním místě pro obyvatele sídliště.

Blízko náměstí

To potvrzuje i praktický lékař Martin Slovák. „Chtěl jsem místo blízko náměstí a dostupné ze sídliště. Mým záměrem je zbudovat jednu ambulanci a eventuelně nějakou vyšetřovnu pro kolegu specialistu. Zatím ještě nemám nikoho konkrétního. Samozřejmě že já sám tam chci také ordinovat. Ale pokud budu chtít poskytovat komplexnější služby mimo svou odbornost, tak si myslím, že by bylo dobře, kdyby tam byl ještě někdo další," prozradil Martin Slovák.

Pokud by tento krok město neučinilo, starosta se obává, že by tento podle jeho informací spolehlivý lékař asi město opustil.

„Jsme rádi nejen že vznikne nové zdravotnické zařízení, ale že jsme zařídili, že tady doktor zůstane," říká starosta.

Město se na výstavbě nijak podílet nebude, po prodeji už bude všechno záležet na Martinu Slovákovi.

Město se jistí

„My jsme samozřejmě z obavy, že by z nějakých důvodů ze stavby sešlo, do smlouvy zahrnuli klauzuli, že nám budovu bude muset nabídnout zpátky. To abychom zabránili spekulacím. Byť samozřejmě nemáme obavu, že by nás doktor Martin Slovák chtěl nějakým způsobem obalamutit," vysvětlil situaci Jiří Mazúch.

V současné době jsou v objektu budovy zbytky služeb, jako je například pedikúra. Podle starosty pro ně budou k dispozici náhradní prostory. „Jedná se spíše o skomírající služby, u kterých si nemyslíme, že kdyby se přesunuly na jiné místo, vznikl by problém," uvedl starosta s tím, že město má s Martinem Slovákem dohodu, že on v prvním kole rozhodně nebude potřebovat celý objekt a bude se prý snažit, aby tam stávající služby mohly zůstat co nejdéle.
Na kolik stavba přijde, nechtěl lékař prozradit.

„Předběžný odhad je velmi hrubý. Zatím jsem slyšel jenom názor odborníka, že kdybych měl už hotovou dokumentaci, že by se to hodnotilo lépe. Celá investice je ale řádově v milionech korun a budu si na ni muset vzít úvěr," řekl lékař, který se do práce pustí hned po podpisu kupní smlouvy s městem.