V současné době spíše lidé tohle lejstro v ordinacích odmítají a raději si vezmou na pár dní dovolenou, aby se jim tolik jejich výplata nezúžila. To potvrzují i samotní lékaři, týká se to především období chřipkových onemocnění. Pacienti pak nemoc raději přecházejí.
Jsou ale i tací, kteří pracovní neschopnost berou jako vysvobození od každodenního maratonu. Podle odborníků se ale mnohdy dost těžko pozná, zda pacienta opravdu něco bolí, nebo jen simuluje.
Zaměstnavatelé na Rychnovsku se shodují, že nemocných nijak výrazně nepřibývá. S takovými problémy se tedy pravidelně nepotýkají. Pokud je někdo dlouhodobě doma s neschopenkou, jedná se většinou o pracovní úraz.

Leze do peněz. Pracovníci využívají dovolené

V okrese nad simulujícími, kteří si jen nemoc vymýšlejí, převažují spíše pacienti, kteří neschopenku nechtějí, protože se bojí, že přijdou o peníze nebo o práci.
„Záleží na druhu povolání, kteří pacienti vykonávají. Ten, kdo pracuje venku a dělá fyzickou práci, těžko ji může vykonávat, pokud mu je opravdu zle. Hodně lidí ale chce spíše nemoc přechodit, aby nepřišli o peníze a další bonusy," prozrazuje praktický lékař Robert Bejda z Dobrušky. Dle jeho slov počet pacientů, kteří být na nemocenské nechtějí, převládá nad těmi, kteří nemoc jen předstírají.
Takové případy se ale prý někdy poznají dost těžko během několika minut, je potřeba, aby lékař pacienta dobře znal.
S „ulejváky" nemají výrazné problémy ani firmy na Rychnovsku. „Nemocenské se nezvyšují. Jejich zneužívání nedokáži posoudit. Dlouhodobé jsou především způsobené úrazem, tam je jasně průkazné, že si zaměstnanci nic nevymýšlí. Krátké volno většinou zaměstnanci řeší formou dovolené či neplaceného volna," uvedla Andrea Kulhavá z ekonomického oddělení firmy Seca v Borohrádku.
Obdobná situace je také v dobrušském Kandu. „Naše firma neprovádí samostatně žádné kontroly. Pracovníci, kteří jsou na delší nemocenské mají předepsané vycházky. Můj názor je takový, že v naší společnosti se krátkodobá nemocenská nezneužívá. Zatím se k nám nedostalo ani žádné udání či stížnost. U dlouhodobých pracovních neschopností je to otázkou, zda-li jsou v některých případech oprávněné, nicméně mi to nepřísluší hodnotit," vysvětluje Hrochová z personálního oddělení firmy.