Od srpna 2011 byla budova postupně rekonstruovaná od sklepa po půdu.

Opravila se střechu, renovovala okna, dveře i podlahy. Zásluhou modernizace a přestěhováním kanceláří do podkroví přibylo jedno expoziční patro navíc, takže v současné době jsou krajkářské exponáty vystaveny na třech podlažích.
Díky modernizaci vznikl malý kinosál a menší dílna, kde si dospělí i dětští návštěvníci mohou vyzkoušet základní krajkářské techniky nebo složit krajkové puzzle. Nové prostory se otevírají handicapovaným lidem, jimž bude sloužit venkovní výtah.

Muzeum KrajkyMuzeum krajky existuje od roku 1929 a je pobočkou Muzea a galerie Orlických hor v Rychnově n. K.

Tradici krajkářství do českých zemí přinesla belgická šlechtična Magdalena Grambová.

Krajky se od druhé poloviny
19. století do začátku 20. století ve Vamberku vyráběly téměř v každé domácnosti.

Exponáty krajky jsou řazeny chronologicky dle historického vývoje. „V našich nových prostorách návštěvníci můžou shlédnout několik kusů krajek z 18. století," prozradila vedoucí muzea Marie Hulcová.

Skutečně výjimečnými exponáty jsou velkoformátová krajkářská díla, které republiku reprezentovaly ve druhé polovině minulého století na světových výstavách v Bruselu a v Montrealu. „Monumentální podoba velkých tapisérií tehdy byla velkým překvapením a stala se českým přínosem světovému krajkářskému umění," tvrdí Hulcová a vzápětí dodává.

„V Čechách se krajka rozvinula z volné tvorby do skutečného umění. České krajkářské tvorbě z druhé poloviny 20. století se právem říká česká krajkářská škola."
Rekonstrukce muzea přišla na více než 30 milionů korun, přičemž Evropská unie přispěla 25 miliony korun.