Tuto aktivitu nabízí Déčko každoročně a zájem o ni rok od roku narůstá. Letošní Lyžařské školy se zúčastnilo 26 dětí, které absolvovaly pět celodenních víkendových lekcí pod vedením Martiny Fajglové a Michala Houdka .

Letošní Lyžařská škola se konala na svazích v Deštném v Orlických horách (Jedlová), kde byly dobré sněhové podmínky a také svah, který vyhovuje výuce úplných začátečníků i těch pokročilejších. Rodiče dětí rovněž ocenili možnost zázemí přímo u sjezdovky. Zde si děti mohly dát svačinu nebo si odpočinout během dne.

„Naše Lyžařské školy nejsou jen o tom, naučit děti lyžovat, ale také si užít radovánek ve sněhu, koulování, kamarádů a závěrečných závodů. Děti pak mají ze všeho větší radost a snadněji se učí,“ řekla o dalších přednostech Lyžařské školy s Déčkem Martina Fajglová, organizátorka a hlavní vedoucí školy, a dodala: „V poslední době se hodně mluví o tom, že rodiče se moc nezajímají o své děti a jenom je někam odloží a pak si pro ně přijdou. Já mám úplně jiné zkušenosti. Spolupráce s rodiči byla velmi příjemná a přínosná. Rodiče nám pomáhali, povzbuzovali děti a všichni jsme si užili hodně legrace. Zároveň viděli pokroky svých děti . Lyžovat se naučily i ty, které ještě nikdy na lyžích nestály.“

Poslední lekce lyžařské školy byla zakončena závody a konala se na svahu Ski areál ve Zdobnici v Orlických horách, kde byli také velice ochotní. Závodů se zúčastnily všechny děti a za odměnu potom dostaly medaile a DVD s fotografiemi a videozáznamy.

 

Andrea Kolaříková

Dům dětí a mládeže RK