Dům dětí a mládeže v Dobrušce tak například zajišťuje i taneční tábor, který se bude konat od 28. 7. do 4. 8. na chatě Bedřichovka v Orlickém Záhoří. „Vedle tance bude tábor zaměřen i na film. Proto se budou vedoucí přestrojovat za různé filmové postavy, které budou zvoleny podle věku dětí," nalákala Jaroslava Šafářová, ředitelka Domu dětí a mládeže v Dobrušce.

Jelikož bude dětem k dispozici celá chata, může se jich zúčastnit až 40. „Zatím je přihlášeno asi pětadvacet dětí, takže volná místa ještě stále jsou," dodala ředitelka. Rodiče bude jistě zajímat hlavně cena. Pobyt jednoho dítěte vyjde na 2600 korun. Za tuto částku je zajištěn celý pobyt s výjimkou dopravy, kterou si musí rodiče zajistit sami. Lokalita za hřebenem Orlických hor nabízí především minimálně dotčenou přírodu a rovněž bazén a malý lanový park.

Nevšední zážitky nabízí také Pionýrská skupina Dobruška. V Broumovských stěnách se bude konat tábor nazvaný Cesta kolem světa.

„Tábor je přímo mezi skalami a z druhé strany mají děti rybník. Hodně se budeme věnovat lezení a slaňování a navíc je nad rybníkem natažená stometrová lanovka," uvedl Marek Kulich, vedoucí skupiny s tím, že tento tábor bude hodně akční a volná místa na něm ještě stále jsou. Cena je 3100 pro členy skupiny a 3400 pro nečleny. Termín konání je od 30. 6. do 13. 7. Skupina organizuje ještě indiánský tábor pro děti a rodiče na Pastvinské přehradě.