VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kostelečtí školáci si budou moci vybírat až z pěti druhů jídla

Kostelec nad Orlicí - Zásadní rekonstrukcí prošla zdejší školní jídelna v Masarykově ulici, která sousedí s objektem Obchodní akademie T.G. Masaryka a v níž se stravuje kolem 600 žáků ZŠ a studentů OA. Zatím první etapa modernizace zařízení přišla na šest milionů korun a včera byla slavnostně předána dodavatelem stavby.

2.10.2008
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Jiří Sejkora

První etapa přestavby stravovacího pavilonu v Masarykově ulici přišla na šest milionů.

„Z celkové částky přispěl pěti miliony Královéhradecký kraj, jeden milion jsme dostali ze státního rozpočtu,“ komentovala kostelecká starostka Ivana Červinková ekonomickou stránku. Jak doplnila, v první etapě došlo k přebudování výdejny a investovalo se zejména do nové technologie, která odpovídá přísným normám EU.

„Zatímco dříve měli strávníci na výběr jen jedno teplé jídlo a zeleninový talíř, teď to bude až pět jídel. První a druhý stupeň si bude moci vybrat ze tří teplých jídel. Třetí stupeň, tedy žáci devátých tříd a středoškoláci, mají navíc zeleninový talíř a minutku,“ upřesnila starostka.

Zcela nový bude i systém objednávek, který je volně přístupný z internetu. „Protože každý strávník bude mít svou kartičku a samostatný účet, rodiče budou moci kontrolovat, zda jejich dítě skutečně na obědě bylo,“ dodala Ivana Červinková.

Město již v minulosti schválilo koncepci stravování s jednou centrální vývařovnou a více výdejnami. V případě úspěchu při získáváni dotace je naplánovaná i druhá etapa modernizace zařízení v Masarykově ulici, která se však více soustředí na stavební úpravy objektu.

„Do zmíněné školní jídelny jsem dříve chodila, ale přestala jsem, protože při jídle potřebuji klid. Vaří zde výborně, dávají veliké porce, ale studenti stáli dlouhé fronty při výdeji jídla. Zejména pak Rychnovákům, kteří byli zvyklí na velkou nabídku jídel z bývalého Eurestu, původní nabídka nevyhovovala,“ reagovala na dotaz ředitelka OA Anna Oberreiterová, která modernizaci zařízení vítá. „Teď se zvýšil počet výdejních míst i nabídka, což je i pro naši školu výborná propagace při nabírání studentů,“ míní ředitelka.

Autor: Miloslav Dostálek

2.10.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete.
AUTOMIX.CZ
54

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Dominik Chlupáč vylepšil o tři vteřiny traťový rekord „Luisy“

Kvasiny - Letošní desetidílný 24. ročník amatérského cyklistického Dobrušského poháru – Memoriálu Martina Hockého pokračoval předposledním závodem, jímž byla Kredo silniční časovka jednotlivců. Závod uspořádal Indigo cycling team Rychnov ve spolupráci s Tri Clubem Dobruška.

Do říjnových sněmovních voleb půjde 22 stran a hnutí

Královéhradecko - V říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR budou voliči v hradeckém kraji vybírat z 22 politických stran a hnutí. Oproti volbám v roce 2013 je to o čtyři subjekty více.

„Ahoj, jsem Svatava a jsem blázen... blázen do jídla...“

Královéhradecko - Svatava Vašková patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné české foodblogerky. Sama o sobě říká: „Nemám ambici ohromovat vysokou kulinařinou či cukrařinou, na to nemám schopnosti, čas ani prostředky. Ráda bych, aby můj blog především inspiroval…“ Dlužno říct, že se jí to daří. Přesvědčit se můžete sami nejen v našem rozhovoru, ale i na webu Coolinarka.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení