Hned ve dvou dnech se v zrcadlovém sále uskuteční koncert rychnovského sboru Carmina. Pořad nazvaný Swingové Vánoce s Carminou se uskuteční 22. a 23. prosince.

Přibudou dvě 
další místnosti

Avšak programová manažerka Ivona Jasníková už má jasno i v plánech na další sezonu. Návštěvníci se mohou těšit na větší prohlídkový okruh i novinky v zámecké kavárně.

„Letos byly poprvé v historii zámku zpřístupněny veřejnosti obytné prostory. Ve zvýšeném přízemí otevřená zámecká expozice s názvem Život v biedermeieru přilákala za sezónu téměř osm tisíc turistů," říká Ivona Jasníková a odhaluje plány na další sezonu.

„Nyní se zámecké expozice i kavárna veřejnosti uzavřou, ale ihned začne příprava na další sezónu. Mimo jiné chceme příští rok otevřít další dvě místnosti okruhu Život v biedermeieru a připravujeme samozřejmě další úpravy a překvapení, které rozšíří nabídku zámku," dodává.

Novinky najdou návštěvníci také v Toniově zámecké kavárně, která byla letos nově otevřena. Dříve v této části zámku byla hospodářská budova, dnes si tady můžete posedět, dát dobrý oběd či večeři nebo jen kávu a domácí moučník.

„Kavárna nabízí vnitřní i venkovní posezení. Otevřena bude od Velikonoc až do Vánoc a to denně kromě pondělí od 10 do 22 případně 24 hodin. Maminkám je k dispozici dětský koutek a místo k přebalení miminka. Rádi bychom také otevřeli dětské hřiště," upřesňuje manažerka.

Připojení k wifi a denní tisk je tady samozřejmostí.