Podle dlouhodobé předpovědi má být začátek června poměrně teplý. Teploty by se měly dostávat až ke 25 stupňům.
S vydařeným červnem počítají i provozovatelé koupališť v rychnovském okrese. Většina z nich má v plánu právě v příštím měsíci otevřít své brány. Samozřejmě vše závisí na tom, zda předpověď počasí opravdu vyjde.
To je právě nejdůležitějším měřítkem pro zahájení sezóny na koupalištích obecně.
Rychnovské koupaliště prošlo klasickou údržbou po zimních měsících. Na tuto sezónu si připravilo i novinku v podobě dětského hřiště. Vstupné se oproti loňsku nezmění.
„Přes zimu jsme tmelili, teď se bude ještě natírat vnitřek bazénu. Asi největší novinkou pro naše koupaliště se stane dětské hřiště, které nám bude dovezeno. Plánujeme otevřít už v červnu, nicméně samozřejmě hlavně záleží na hezkém a teplém počasí," potvrzuje informace vedoucí Tomáš Spěváček.
Vamberecké koupaliště chystá též změny. Především v podobě drobných stavebních úprav.
„Předěláváme sociální zařízení, dokonce i bufet, snažíme se vše zrenovovat aby to bylo hezčí," řekl vedoucí Jaroslav Stárek. Vstupné se též zvyšovat nebude.
Rutinními opravami na tuto sezónu prošlo i kostelecké koupaliště. „Dělaly se klasické opravy jako filtrace bazénu a oprava kachliček. Samozřejmě že bylo třeba provést i nějaké nátěry," prozradil správce koupaliště Marián Šipoš.
Vstupné se měnit nebude, nicméně v dalších letech se tomu kostelecké koupaliště nevyhne, protože náklady na údržbu vzrůstají. 

Bude se zdražovat?

Koupaliště oslovená Rychnovským deníkem neplánují pro letošní plaveckou 
sezónu zdražení vstupného.

Kostelecké koupaliště plánuje zvýšení cen jednotlivých kategorií vstupného až na příští letní sezónu.

Vstupenky na jednotlivá koupaliště se pohybují okolo 40 až 50 Kč za dospělou osobu na den.Lidé, kteří chtějí na koupališti strávit celé léto, si mohou koupit permanentku.