„V roce 2013 byla provedena takzvaná hlavní mostní prohlídka tohoto kamenného mostu. Z prohlídky vyplynulo, že bude nezbytná celková obnova této kulturní památky," prozradil vedoucí stavebního odboru Dalibor Štěpán. Proto byla následně pořízena projektová dokumentace na opravu mostu a zahájení opravy mostu pak zahrnuto do rozpočtu města na letošní rok.

„Na základě výběrového řízení byla uzavřena smlouva o dílo s tím, že zakázka o celkovém objemu téměř milion osm set tisíc korun bez DPH bude rozdělena do dvou etap," popsal dále Štěpán. S ohledem na specifickou stavbu je ale podle slov vedoucího odboru se zhotovitelem jednáno o možnosti realizovat záměr v jedné etapě. „S opravou mostu je spojeno i rozebrání jeho vrchní části, a to prakticky až na klenby mostních oblouků, což je důvodem k nezbytnosti úplného uzavření provozu na mostě," podotkl dále.

S tím prý budou souviset i dopravní omezení na přístupových komunikacích z obou stran. Obě pozemní komunikace budou označeny jako „slepé" a bude na nich umožněn obousměrný provoz s omezením pro dopravní obsluhu. Pro pěší by měla být zřízena provizorní lávka spojující oba břehy Zlatého potoka v místě bývalého brodu. O podmínkách její instalace je jednáno se zhotovitelem záměru a s Povodím Labe. Podle posledních informací by měla stavební firma zahájit práce na opravě kamenného mostu v prvním zářijovém týdnu.