Na sobotu si místní dobrovolní hasiči naplánovali výroční valnou hromadu, kde zhodnotili svou práci za celý minulý rok 2012. A jelikož byl pro sbor velice úspěšný, byla především ve znamení dobrých zpráv.

„Byli jsme na mistrovství republiky a děti se účastnily krajské soutěže a celkem se nám dařilo. Takže valná hromada zkonstatovala, co se dělo. Dokonce byla navštívena představiteli sdružení i republikovým šéfem mládeže. Hodnotilo se všechno, co se uplynulý rok dělo," vysvětlil člen Sboru dobrovolných hasičů Bystré v Orlických horách.

Podle něho byla jejich úplně největším úspěchem účast na Mistrovství republiky v požárním útoku, kde obsadili sedmou příčku.

Také se řešily plány na letošní rok, kdy si sbor chce udržet stejnou úroveň, jakou měl v roce 2012.

„Hlavně to ale vypadá, že budou znovu obnoveny Hry bez hranic, což je setkávání mladých hasičů, které bylo z organizačních důvodů na tři roky přerušené. Doufáme, že se v roce 2013 a i v dalších letech uskuteční. Tuto tradici bychom rádi obnovili,"dodal Michal Dusílek s tím, že na valné hromadě nechybělo kulturní vystoupení místních dětí a také posezení, při kterém si lidé mohli popovídat a probrat vše potřebné.