Konal se zde totiž již šestý ročník Dobruška Festu. Ten byl opět zaměřen na hry, zajímavé sportovní aktivity, a také skvělou hudbu. Festival vypukl už v pátek a brány byly otevřeny všem návštěvníkům také po celou sobotu až do neděle. V pátek byl připraven program také pro studenty základních a středních škol.

Tomu ale bohužel příliš nepřálo počasí, přesto se na stadionu Václava Šperla během dne vystřídalo až tisíc dětí.

NECHYBĚLY NOVINKY

Návštěvníci se na festivalu mohli zapojit také do herních turnajů. „Letos jsme připravili také nějaké novinky. Nově si zde mohli návštěvníci vyzkoušet například ultimate frisbee nebo obdobu golfu – 
discgolf," prozradil hlavní organizátor dobrušského festivalu Petr Poláček. Ten dále dodává, že příchozí se zde mohli zapojit do více než dvaceti her a aktivit.

Sobotní večer byl také ve znamení skvělé hudby, v Dobrušce vystoupila například kapela Rolling Stones revival z Brna, která dokázala navodit skvělou atmosféru, a mnoho dalších. Hudbu si mohli lidé na stadionu vybrat podle svého gusta, vybírat měli rozhodně z čeho. Festival to rozhodně nebyl poslední. „Určitě plánujeme další ročník, festival už má svou oblibu. Tato akce je rok od roku větší, našla si svou oblibu. Na místním stadionu je perfektní zázemí, lidé zde mohou stanovat a strávit celý víkend. Líbí se jim tu a opět se vrací, za což jsem moc rád," řekl Petr Poláček.