Pivo roku 2014České Budějovice
Kategorie světlý ležák z minipivovaru: 1. Dobrušská 11% světlý ležák, 2. Škopeček 12% (Svitavský pivovárek), 3. Jakub 12% Světlý ležák (Minipivovar Vyšší Brod). 
Kategorie polotmavé z minipivovaru: 1. Dobřanský Dragoun 16% (Pivovar Modrá Hvězda, Dobřany), 
2. Muderlant 13% speciál, 3. Pacholek 12% (Vísky u Letovic).

Jeho Dobrušská jedenáctka získala titul Pivo České republiky 2014 v nejprestižnější a nejobsazenější kategorii „světlý ležák" z pivovarů s objemem výroby do deseti tisíc hektolitrů v rámci degustační soutěže na 18. ročníku populární výstavy Slavnosti piva 
v Českých Budějovicích.

Pivo z vlastního humnového sladu

„Je to pro náš pivovar opět velký úspěch a hlavně potvrzení stabilní kvality všech      našich piv, která jsou vyráběna z vlastního humnového sladu," má radost z dalšího soutěžního úspěchu majitel a sládek dobrušského pivovaru Milan Vedra a vzápětí dodává: ."Od  obnovení provozu pivovaru v roce 2008 jsme již získali řadu ocenění v degustačních soutěžích.

Ceníme si skutečnosti, že nejvíce cen nám bylo uděleno právě v nejprestižnější degustační kategorii piv – světlý ležák."

Na českobudějovické soutěži se tradičně schází silná konkurence. Letos se se na jihu Čech představila téměř  stovka pivovarů. Přesné číslo bylo devadesát sedm. V soutěži se nakonec představilo více než tři sta vzorků piv.  Dobrušští reprezentanti se opět neztratili a potvrdili svoji kvalitu.

Na stupni vítězů také Muderlant

Úspěch Dobrušské 11% jedenáctky nebyl jediný pro společnost Staročeský pivovárek. Předloňská novinka v sortimentu Dobrušského pivovaru,13% polotmavý speciál Muderlant, obsadil druhou příčku v kategorii polotmavých speciálních piv z pivovarů s objemem výroby do deseti tisíc hektolitrů.

„Těší mě ještě jeden fakt. Přihlásili jsme do soutěží čtyři piva a všechna se dostala do finále,"pochvaluje si dobrušský sládek. Dvanáctka Rampušák dokonce skončila i mezi velkými pivovary pátá.

V dobrušském  pivovaru,  který byl uzavřen v roce 1995, se pivo opětovně začalo vařit až  po změně  vlastníka  pivovaru v roce  2008. Poprvé se začal vařit Rampušák, který byl jen kvasnicový.

O dva roky později přibyla „Dobrušská jedenáctka" kvasnicová i filtrovaná. V roce  2011 rozšířila  sortiment  polotmavá 13% Muderlant a o rok později doplnila nabídku 15% světlá s názvem F. L. Věk. Ani poté se rozšiřování bohaté nabídky piv nezastavilo. Vloni Staročeský pivovárek představil pšeničnou 11% Mutina a příležitostně vaří 14% a 13% světlé speciály.
V provozu  je  stále  klasická  humnová  sladovna, ve  které  se za jednu kampaň vyrobí přibližně tři sta tun sladu, ječmen tu klíčí na původních  pískovcových humnech.

Jedna z mála sladoven v provozu

„Dobrušská sladovna je jednou z nejmenších humnových sladoven, které v České republice ještě zůstaly v provozu," říká Milan Vedra. „Část  vyrobeného  sladu náš  pivovar  prodává několika minipivovarům. Zbytek zpracováváme na pivo a výrobu sladových výtažků."
V Dobrušce se pivo původně vařilo již od roku 1320, kdy právo várečné udělil  měšťanům tehdejší feudální držitel  města, šlechtic Mutina.
Dobrušská piva i slad jsou držiteli ochranné známky „Orlické hory – originální produkt".

Dvanáctka Rampušák, nefiltrovaný světlý ležák,  je držitelem ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje – vítězný výrobek v kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje, které obdržel v roce 2012. Vítězství ve stejné kategorii a ocenění Regionální potravina Královéhradeckého kraje získal v letošním roce 15% F. L. Věk, speciální světlé pivo.