Někteří ze zastupitelů se obávají, že tak velkou investici Dobruška neunese.

Dopady rozpočtu
„Jsem zásadně proti tomu. Hlavní problém vidím ve financování. Provoz a údržba sportoviště by do budoucna velmi zatížily rozpočet města,“ uvedl zastupitel Jiří Gregor s dodatkem, že se obává i o využití objektu.

Zastupitel Jiří Stejskal by zase raději investoval finance do úpravy náměstí či systému sociálních služeb. „Ve městě máme i bazén, který si žádá své investice. Pokud by se začala stavět nová hala, nezbyly by finance na jeho provoz,“ míní Stejskal.

Ucelený komplex
Nová sportovní hala by měla vzniknout v areálu stávající sokolovny a pokud se podaří městu získat dotace z Evropské unie, se stavbou by se mohlo začít již v příštím roce. „Dotace by mohla činit až devadesát procent. Pokud by tento dotační titul nebyl schválen, město by se rozhodlo stavbu nerealizovat,“ uvedl starosta Petr Tojnar.

V Dobrušce by nevyrostla jen nová hala s tribunou pro čtyři sta diváků, ale ve sportovním areálu by se vybudovalo nové hřiště s umělým povrchem pod širým nebem s rekonstruovanou tribunou. Celý komplex doplní plochy k parkování, zázemí pro občerstvení a ubytovací kapacity. Pod vnitřní tribunou se v projektech počítá i s kuželkářskou hernou se čtyřmi dráhami.

„Hrací plocha v hale o regulérních rozměrech 20 x 40 metrů by měla sloužit ke všem míčovým sportům kromě fotbalu. Hala bude splňovat podmínky pro pořádání vrcholných sportovních událostí, včetně mezinárodních zápasů,“ přiblížil stavbu starosta Dobrušky.

Místní badmintonový oddíl v minulosti musel kvůli nevyhovujícím podmínkám pořádat mistrovství České republiky v Rychnově. Nová hala by mu umožnila organizovat turnaje přímo ve městě.