Všesportovní klub se zdárně rozvíjí, čehož je důkazem i současný projekt na stavební úpravy v rychnovském areálu U Stadionu.

„Přibývá nám dětí i mládeže, takže současná kapacita pevné tenisové haly již není vyhovující. Proto bychom chtěli vybudovat dva nové venkovní tenisové kurty, které by bylo možné na zimu zastřešit nafukovací halou," uvedl Rudolf Rejent, trenér mládeže v Rychnovském všesportovním klubu. Součástí plánovaných úprav má být ještě nezbytné technické zázemí pro zmiňované nafukovací zastřešení. S pracemi by se mělo začít nejpozději v podzimních měsících, aby již příští zimu bylo možné sportoviště plně využívat.

V další fázi se zlepší zázemí pro sportovce, které je ale zatím vyhovující. Vzniknout by měla také nová parkovací stání. Úpravy neudělají radost jen tenistům.

„Daří se nám i v badmintonu, kterému bychom po vzniku nových kurtů mohli vyhradit současnou tenisovou halu," dodal Karel Rejent.

Na investici se podařilo získat dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, která by měla pokrýt celých 80 procent nákladů. Ty se odhadují až do výše deseti milionů korun.