Program zpestří živý betlém

V Rokytnici v Orlických horách si lidé budou moci zanotovat se Sborem z hor v areálu tamní mateřinky. Zpívání ale bude ještě předcházet od 17 hodin živý betlém a další muzicírování.

„Živý betlém připravuje mateřská škola a my jako hudební uskupení Sbor z hor organizujeme ve spolupráci s mateřskou školou program Česko zpívá koledy,“ říká za pořadatele Šárka Rozsívalová.

„Kvůli vánočnímu hraní jsme vznikli“

Sbor z hor tvoří v současné době třináct zpěváků a hudebníků. Vánoční repertoár není sboru nijak cizí.

„Vlastně za účelem vánočního hraní jsme před sedmi lety vznikli. Co se týká tohoto repertoáru, hrajeme a zpíváme nejen vánoční koledy, ale i jiné vánoční písničky. Předvánoční akce máme rádi. Navozují nádhernou atmosféru. Je to určitě něco jiného než při běžných koncertech. Muzicírujeme v kostelích, na jarmarcích, tam ještě panuje takový lidový duch. Projektu Česko zpívá koledy se účastníme podruhé,“ dodává Šárka Rozsívalová.

Česko zpívá koledy. Ilustrační foto.
Už ve středu bude Česko zpívat koledy s Deníkem

V Kostelci nad Orlicí si můžete zazpívat koledy na Jiráskově náměstí společně se Smíšeným pěveckým sborem Orlice, textařkou a zpěvačkou s Kateřinou Tomanovou a Jaroslavem Benešem, zpěvákem z Hudebního divadla v Karlíně a z divadla Semafor. Akce sem zavítá už popáté. V případě špatného počasí se přesune do kostela sv. Jiří.

Koledy s tvůrčí dílnou

A na Rychnovsku se nebudou koledy zpívat jen na náměstí či mateřince, ale i tam, kde byste to asi nečekali. Jako v Obecní hospodě v Lípě nad Orlicí.

„Už od 17 hodin tu pořádáme vánoční tvůrčí dílnu,“ doplňuje za pořadatele v Lípě nad Orlicí Zuzana Brzokoupilová Hartmanová.

Miroslav Hofman spatřil světlo světa 24. listopadu 2018 ve 3.52 hodin s váhou 3 450 g a délkou 49 cm. Velkou radost z něj mají rodiče Veronika Svatošová a Miroslav Hofman z Kostelce nad Orlicí i dvouletá sestřička Valinka. Tatínek porod zvládl skvěle.
OBRAZEM: Právě jsme se narodili