Celnice Kunštát bude opět přepadena.

Podle organizátora Pavla Mináře se nic moc nového vymyslet nedá, protože scénář je daný, schvaluje ho Policie České republiky. „Rámec celé akce bude stejný – boj, bojiště i bojující jednotky. Nové budou spíše detaily, které bude poznat například v ukázkách záškodnických skupin. Nechtěl bych moc dopředu prozrazovat, jsou to takové drobnůstky, které máme připravené jako překvapení," vysvětlil Pavel Minář.

Chybět nebudou ani hasiči, zapálený seník, dobová technika včetně kolopásového transportéru a historická vozidla. Co se týče dobových věcí, měla by přijet i historická Praga, zcela ojedinělé malé nákladní autíčko s opačným řízením, jaké bylo za první republiky. Pouze letectvo letos nebude.

„Těžko se to popisuje, bude asi o trochu více účastníků bitvy a některé momenty budou více vypilované. To jsou ale věci, které vyniknou až v celém kontextu. Zatím ani nevím, kolik bude zbraní. Samozřejmě že lidé uvidí kulomety a automatické zbraně, které jsou velmi zajímavé," řekl Pavel Minář s tím, že letos už nebude na akci chybět občerstvení, jako tomu bylo v předchozích letech.

„Po ukázce přepadení svezeme zájemce z řad dětí v pásovém transportéru. K prohlédnutí budou i historické motorky," dodal.