Své první narozeniny oslaví až v roce 2016 malý Radovan Bulánek z Čermné nad Orlicí, který se v rychnovské porodnici narodil 29. února. Bylo to velké překvapení, protože původně se měl narodit až dnes.

„Vůbec jsme nepočítali s tím, že by se narodil na tento den, nenapadlo mě to. Akorát můj otec si z toho celou dobu dělal legraci, že se určitě narodí dvacátého devátého a že bude pořád nejmladší,“ vzpomíná maminka Dagmar Bulánková.

„Nejprve mi to nedošlo. Zrovna jsem byla u rodičů, když mi praskla voda, tak mi mamka řekla „Chudák, on bude devětadvacátého“,“ dodala šťastná Dagmar Bulánková, které je v podstatě jedno, kdy se narodil, hlavně že je zdravý a že to už oba mají za sebou. Data nijak neřeší.

Radovan tak pravděpodobně bude narozeniny slavit dvacátého osmého. Prý aby to alespoň byl stejný měsíc.

A jaké byly reakce známých? „Samozřejmě, že nám přišly vtipné smsky. Prý že jsme dobří spořílci, když jsme si zařídili narozeniny jenom jednou za čtyři roky, také že budeme mít vždycky nejmladší dítě. Do školky ho nám prý nevezmou, protože tři mu budou, až když mu bude dvanáct,“ usmívala se maminka.

Na malého brášku se doma těší i druhý syn Richard, který se také narodil v rychnovské nemocnici, akorát ne ve výjimečné datum.

Jméno pro Radovana měli jeho rodiče vybrané už dávno, protože tenkrát vybrali rovnou dvě. „Na obou jménech jsme se shodli. Tím, že máme měkké příjmení, tak se k němu nehodí moc jemná jména, proto jsme v nich chtěli mít r,“ vysvětlila Dagmar Bulánková.