muset lidé chodit až k vlakovému nádraží? To vrtá v hlavě místním obyvatelům. Město totiž projednává možnost, že by mohlo vzniknout autobusové nádraží přímo u vlakového.

Proč by ale vlastně autobusy měly stát někde jinde?
„Problém je hlavně v tom, že stávající nádraží není na pozemku města, ale firmy ČSAD. Už se zde projednávalo, že by po nás firma do budoucna chtěla platit jednotlivé vjezdy autobusů na nádraží, což by bylo finančně velmi náročné. Proto jsme začali řešit variantu, že by se nové nádraží postavilo přímo u vlakového," prozrazuje místostarostka Rychnova Jana Drejslová.

Zároveň dodává, že pozemek, kde by případně mělo nádraží do budoucna vzniknout, je v majetku města a nemusel by se tady platit žádný nájem za vjezdy autobusů. Čemuž chce samozřejmě město předejít a tyto finance ušetřit.
O tom, zda by se autobusové nádraží skutečně přesunulo, bude město v příštích dnech teprve jednat. Pokud by ale na tuto variantu skutečně došlo, měly by být zastávky umístěné podél vlakového nádraží, tak jak tu už některé v současné době jsou.

„Samozřejmě bychom se snažili nějakou zastávku umístit i blíže do centra města, aby se mohli na autobus dostat také starší občané a ti, kdo mají problém s pohybem. Zastávka by měla být dostupná i pro ty, kteří to mají k vlakovému nádraží daleko," vysvětluje Jana Drejslová.
O výsledku jednání budeme informovat v dalších dnech.