Radek Paštika (1. třída), Opočno

Do školy jsem se opravdu moc těšil. Nejvíce na matematiku, protože se mi líbí a mám ji rád. Také jsem se těšil na angličtinu. Vlastně není asi vůbec nic, na co bych se do školy netěšil.

Natálie Lelková (1. třída), Mokré

Těšila jsem se na matematiku, protože mám ráda čísla. Už umím i něco spočítat. Také jsem se těšila na zpívání, nejraději mám písničku Hřej sluníčko, hřej. Těšila jsem se úplně na všechno.

Tereza Holečková (1. třída), Opočno

Nejvíce jsem se těšila, až se naučím číst a psát. Už bych si chtěla sama číst pohádky. Vůbec jsem se naopak netěšila na matematiku. Nemám ráda počítání, prostě mě ani trochu nebaví.

Jan Vaverka (1. třída), Bílý Újezd

Těšil jsem se hlavně na kamarády, které znám už ze školky. Chodil jsem do ní totiž tady v Újezdě. Nedá se říct, na koho z nich nejvíc, protože jsme tu kamarádi skoro všichni.

Klára Veverková (3. třída), Roudné

Těšila jsem se na všechno. Nejvíc asi na kamarády, které jsem přes prázdniny neviděla. Byli totiž na dovolených s rodiči nebo jeli na léto k příbuzným. Už jsem se skoro nudila.

Martin Hlavsa (1. třída), Hroška

Já jsem se prostě těšil na celou školu. Nejvíc na to, že se konečně naučím spoustu nových věcí a budu vědět všechno, co mě zajímá. Ale těšil jsem se i na to, že budu s kamarády.